Hirdetés

A Star Wars: Andor megmutatja nekünk a Lázadás mögött az egyéneket is

|

A Star Wars: Andor exkluzív online sajtókonferenciáján egyebek mellett szó esett arról is, miért lesz érdemes minden Star Wars rajongónak, és nem csak a Zsivány Egyes kedvelőinek nézni az új sorozatot.

Hirdetés

Augusztus elején derült ki, hogy csúszni fog a Disney+-ra érkező Star Wars: Andor sorozat, de legalább azzal megpróbálták vigasztalni a rajongókat, hogy a hivatalos premierkor, vagyis szeptember 21-én rögvest három epizódot élesítenek majd a szériából. A sorozat címe egyértelműsíti, miről is lesz itt szó: Diego Luna karakterét, Cassian Andort anno a Zsivány Egyes - Egy Star Wars-történetben ismerte meg egy világ, most pedig a Lázadók ezen fontos személyiségének korai éveibe nyerünk majd betekintést. Egyfajta előzménye lesz tehát ez a széria a Zsivány Egyesnek, a Disney+ pedig volt olyan kedves, hogy elhívott bennünket egy online sajtókonferenciára, ahol az Andor stábja mesélt egy keveset a projektről. 

A beszélgetésen részt vett a címszereplőt alakító Diego Luna, aki egyébként a sorozat producere is, ott volt még Tony Gilroy, aki az egész széria anyja (showrunner, író és producer is egyben), valamint a Mon Mothmát alakító Genevieve O'Reilly, Adria Arjona, aki Bix Caleen szerepét kapta, Denise Gough, akinek Dedra Meero a karaktere, illetve Kyle Soler, akit Syril Karn szerepében láthatunk szeptember végén.

Hirdetés

Tony Gilroy elmondta, az egész sorozat koncepciója Andor hosszú utazására épül, azt szeretnék bemutatni a nézőknek, ki volt ő fiatalon és hogyan jutott el odáig, ahogyan már a Zsivány Egyesben láthattuk őt. Szó szerint a gyerekkorától indulunk, majd szépen sorjában végigkövetjük életének fontosabb állomásait. Ezen évek során nagy és fontos események történtek a Galaktikus Birodalom életében, melyek kulcsszereplői hús-vér, hétköznapi emberek voltak. Szándékosan nagyon sok szereplőt vonultatnak fel, akikről sokat is akarnak mesélni.

Diego Luna kiemelte, hogy a Zsivány Egyes fókuszában egy konkrét esemény állt, ott nem is voltak annyira fontosak maguk a karakterek. Az Andor sorozat viszont ennek a szöges ellentéte lesz. Luna aláhúzta azt is, hogy neki személy szerint is fontos volt napjainkban egy olyan történet részesévé válni, ami arról szól, hogy ha megvan a kellő akarat, ha szükség van rá, akkor a legnagyobb elnyomás kellős közepén is megszülethet egy forradalom.

Genevieve O'Reilly értelemszerűen saját karakterével kapcsolatban kapott kérdéseket. A színésznő elmondta, korábban már több különféle helyzetben is láthattuk Mon Mothmát, ugyanakkor mindig egy eltökélt, határozott vezető képét mutatta, ő volt az, aki másokat küldött el különféle küldetések teljesítésére. Ebben a sorozatban viszont még egy teljesen más Mon Mothmával fogunk találkozni. Persze már itt is egy komoly szenátorról van szó, most azonban a Star Wars világában először meg fogjuk ismerni a titulus mögötti nőt is, rálátást kaptunk Mon Mothma magánéletére, személyes küzdelmeire. 

Nem ő lesz azonban a sorozat egyetlen izgalmas és kompetens női karaktere. Ott van még például Bix Caleen, aki szintén egy lázadó. Adria Arjona elmondta, hogy karaktere egy félelmet nem ismerő harcos, aki ugyanakkor mindenki másnál jobban törődik az őt körülvevő karakterekkel.

Eddig csak pozitív szereplőkről volt szó, de nyilván a Birodalom sem maradhat ki a történetből.

Dedra Meero az ISP (Imperial Security Bureau) egyik tisztje lesz, aki még nagyon alacsonyan áll a birodalmi ranglétrán, és hiába ambiciózus, nem könnyen halad felfelé. Denise Gough azt mondta, legjobban azt szerette ebben a szerepben, hogy egy olyan nőt kell eljátszania, aki egy férfiak által dominált közegben próbál meg kiemelkedni.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

A jelenlévő színészek közül Soler kapott utoljára szót, ő Syril Karnt alakítja. Karn felügyelő-helyettes ugyancsak egy eléggé összetett karakter, Soler szerint Tony Gilroy igazán remekül írta meg ezt a szereplőt. Karn előtt többféle út áll, és a néző nem tudja azonnal, merre fog elindulni. A Lázadók között köt végül ki, vagy marad a Birodalom berkein belül? Ez már csak a sorozatból fog kiderülni.

Tony Gilroy szerint kulcskérdés volt, hogy ne csak maga a történet érződjön valósnak, hanem az egész környezet is, ahol a cselekmény helyet kapott. A rendelkezésükre álló nem csekély financiális háttérrel valami olyat szerettek volna az alkotók letenni a nézők elé, amivel eddig ilyen formában még nem találkozhatott a publikum. Remek belépőpont lehet egyébként szerinte ez a sorozat az újoncoknak is a messzi-messzi galaxis világába, hiszen nem igényel komolyabb háttértudást az élvezete és a megértése.

Maga a forgatás egészen elképesztő volt Denise Gough szerint, a színésznő különösen arra a jelenetre emlékszik vissza libabőrösen, mikor két Death Trooper társaságában kellett haladnia. Maga a díszlet akkora volt, hogy Adria Arjona elmondása szerint simán el is lehetett benne veszni. Diego Luna a kaszkadőrjelenetekre emlékezett vissza a legszívesebben, bár elmondta, próbált úgy tenni, mintha tíz évvel fiatalabb lenne, de másnap mindig megérezte ennek az utóhatását, és lassan be kell látnia, hogy nem bírja már úgy a gyűrődést, mint régen.

Az újságírói kérdések sem maradtak el, az egyik kolléga például arra volt kíváncsi, Adria Arjona és Diego Luna mit gondolnak arról, hogy hispán szereplőket személyesíthetnek meg a Star Wars világában. Arjona szerint ez csodálatos dolog, és nagyon reméli, hogy lesz majd például olyan kislány, aki az ő karakterének akar majd öltözni halloweenkor. Diego Luna szerint a színészeknek egyfajta tükörként kell működniük, hogy a közönség képes lehessen saját magát is meglátni ezekben a szereplőkben.

Egy másik kérdező arra volt kíváncsi, miben lesz más, miben emelkedik ki az Andor a többi Star Wars sorozat közül. Luna szerint már az is egyedivé teszi a szériát, hogy Tony Gilroy írta a történetét, Gilroy ugyanis nem csak jóban és rosszban, feketében és fehérben gondolkodik. A szürke területek feltárásában, kibontásában a legjobb, a Zsivány Egyes - Egy Star Wars-történet is többek között ettől volt annyira jó. Véleménye szerint a sorozat rólunk, mindannyiunkról szól, és arról, hogy az embereknek meg kell találni a bennük rejtőző erőt ahhoz, hogy reagálni tudjanak, képessé váljanak ők maguk a változás előidézésére.

Szeptember 21-én kiderül, hogy mindebből mennyit sikerül majd ténylegesen megvalósítani az alkotóknak. Ne feledjétek, a Star Wars: Andor rögtön három teljes epizóddal fog majd debütálni a Disney+-on!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)