Hirdetés

A Star Wars animációs sorozatok jól ismert színésze stroke-ot kapott, vissza kell vonulnia

|

Ha valaha nézted a Klónok háborújának eredeti nyelvű verzióját, akkor biztosan hallottad Tom Kane hangját.

Hirdetés

A szinkronszínész szakma egyik legtehetségesebb figurájának, Tom Kane-nek vissza kell vonulnia. A színész évekig adta hangját rengeteg Star Wars karakternek, nem csak az animációs sorozatokban, de még Az utolsó Jediben is, ahol Ackbar admirálist játszotta.

A karrierje során a Marvel animációs sorozataiban is felbukkant, és rengeteg játékprojektet is bevállalt. Elképesztő mélységet tudott adni karaktereknek a hangjátékával, de ennek sajnos most tragikus hirtelenséggel vége szakadt. 

Hirdetés

Tavaly decemberben elszenvedett egy stroke-ot, ami után az orvosai figyelmeztették, hogy a beszédkészségeit akár örökre is elvesztheti. Sajnos a jóslat beigazolódni látszik, így Kane lánya, Sam végül meghozta a végleges döntést.

"A beszédközpontját ért sérülés egyszerűen túl súlyos. Nem tud jól olvasni, nem tudja kiadni magából a szavakat, amiket ki akar, ez pedig fontos lenne a színészkedéshez. Egy Apraxiának hívott állapottól szenved, aminek következtében nem tud egyik hangról a másikra váltani a kellő könnyedséggel.

Ez nyilván nem csak a munkáját lehetetleníti el, de a családdal és a barátokkal sem tud rendesen beszélgetni. Családja és ő maga nagyon megszenvedik a stroke következményeit.

A világ kevesebb lesz azzal, hogy nem halhatjuk többet a hangját a sorozatokban, de ami fontosabb, hogy remélhetőleg ő és családja megtalálják majd a módot arra, hogy minden szempontból teljes életet éljenek ezután.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)