Hirdetés

A Star Wars: The Mandalorian főgonoszának nagy terve a videojátékokból merít

|

Moff Gideon nagy dolgokra készül, a Star Wars-játékok rajongói pedig már sejthetik is, hogy egészen pontosan mire.

Hirdetés

Remélem mondanom sem kell, hogy a következő sorok masszívan spoileresek lesznek a Star Wars: The Mandalorian legutóbbi, The Siege címet viselő epizódja kapcsán, így amennyiben nem vagytok naprakészek a sorozattal, vagy zavarnak az efféle információk, akkor ezen a ponton álljatok is meg az olvasással. Ha viszont mindez nem jelent nektek gondot, akkor csapjunk gyorsan bele, mivel a részt egy elég érdekes jelent zárta.

Az utolsó képsorok alatt a sorozat kvázi főgonoszát, az első évad fináléját túlélő Moff Gideont láthattuk, aki egy Arquitens osztályú rombolón szemlélgette mesteri tervének eszközeit. Egyelőre nem tudni, hogy egészen pontosan mire is készül a birodalmi vezető, akinek nem mellékesen birtokában van egy legendás mandalori fegyver, a Darksaber (Sötétkard) is, de az bizonyos, hogy Pershing doktor segítségével valahogy a Gyermek (tudjátok, bébi Yoda) véréből ki akarja nyerni az erőérzékenység esszenciáját. Még ennél is érdekesebb azonban az a "fekete sereg", akit Gideon az epizód végén nézeget.

Hirdetés

Katonás sorrendbe állított fekete páncélokat láthatunk a szóban forgó jelenetben, és első pillantásra még akár azt is hihetné az ember, hogy ezek Death Trooperek, de ha közelebbről is megnézzük őket, akkor egyértelművé válik, hogy ők bizony nem azok a birodalmi katonák, akiket korábban a Zsivány Egyes - Egy Star Wars-történetben és magában a The Mandalorian sorozatban is láthattunk. Nagyon úgy fest, hogy ezek igazából Dark Trooperek, akik eddig kizárólag a korábban kiterjesztett univerzumként, ma már pedig egyszerűen csak Legendákként emlegetett régi kánonban jutottak szerephez. 

A Dark Trooperek először az 1995-ben megjelent Star Wars: Dark Forces videojátékban bukkantak fel. Itt Kyle Katarnt irányítva volt az a feladatunk, hogy pontot tegyünk az egész Dark Trooper projekt végére. A játék története szerint Rom Mohc birodalmi tábornok létre akarta hozni a tökéletes rohamosztagosokat, ennek érdekében pedig először kibernetikus alkatrészekkel látta el a klónkatonákat - így kívánta ellensúlyozni azt, hogy a klónokba genetikailag belekódolták a gyors fizikai degenerációt, magyarán gyorsabban öregedtek az átlagos embereknél. Ezt az egész módszert végül kukázta a Birodalom, és inkább embereket kezdtek el besorozni. 

Mohc azonban nem adta fel, inkább továbbgondolta eredeti ötletét: immár droidokkal képzelte el a birodalmi gyalogos hadviselés jövőjét, így jöttek létre a Dark Trooper egységek.

Végül három fázisban folyt le a gyártás, az újabb generációk egyre marconább külsővel rendelkeztek. Kyle Katarn küldetése végül sikerrel járt, és Mohc parancsnoki hajója, az Arc Hammer is felrobbant. A The Mandalorianben látott páncélok egyébként leginkább a harmadik fázis droidjaira emlékeztettek.

Egyelőre értelemszerűen nem tudhatjuk, mennyit vesz majd át a sorozat a régi Star Wars videojátékokból, sőt az sem teljesen bizonyos, hogy az élőszereplős szériában is droidok lesznek majd a Dark Trooperek. Ez egyébként a régi kánonban sem volt teljesen tiszta, hiszen az 1998-ban megjelent, kevésbé ismert stratégia játék, a Star Wars: Rebellion már erőérzékeny, páncélos rohamosztagosokként, tehát emberekként hivatkozott rájuk. Nem voltak néven nevezve, de a Rebels animációs sorozatban a DT-Series Sentry Droidok (ezeket használta gyakorlatozásra Thrawn admirális) is nagyon hasonlítottak a Dark Trooperekre.

Kíváncsian várjuk, mi sül majd ki mindebből a The Mandalorianben. Nyilván nem ez lesz az első olyan alkalom, mikor a Lucasfilm írógárdája egy régi kánonos, most már törölt karakterhez vagy történetszálhoz nyúl ihletért, elég  csak az előbb említett Thrawnra gondolni (akinek az eredeti neve Mitth'raw'nuruodo, sok sikert ennek kiejtéséhez), hiszen ő legelőször Timothy Zahn, a '90-es évek elején megjelent könyveiben bukkant fel, aztán végül a Rebels animációs szériában is fontos szereplővé vált egy némileg újragondolt változata - ennek hatására pár éve Zahn új regényeket is írt Thrawnnal a főszerepben.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)