Hirdetés

A Star Wars: The Mandalorian végre tisztázta egy közönségkedvenc karakter származását

|

Ismét egy mozgalmas Star Wars: The Mandalorian epizódon vagyunk túl. Olyan fontos kérdésekre kaptunk választ, amikkel kapcsolatban sokáig az írógárdában sem volt konszenzus.

Hirdetés

Az alábbi sorok spoileres információkat tartalmaznak a The Mandalorian legutóbbi epizódjával kapcsolatban, így ha nem vagytok tisztában az aktuális rész cselekményével, és nem akarjátok idő előtt ellőni az esetleges csavarokat, akkor itt és most forduljatok sarkon, és keressetek más olvasnivalót az oldalon - akad belőlük bőven, filmes és videojátékos témában is.

Érezni lehet, hogy közeledünk a fináléhoz (a mai rész után még két epizód van hátra a második évadból), teljes sebességre kapcsolt a Star Wars: The Mandalorian sztorija, immár nincs idő holmi mellékküldetésekre.

Hirdetés

A mai részben többek között beigazolódott Dark Trooperek teóriája, Moff Gideon tényleg ezeket a droidokat vetette be Mando, és alkalmai szövetségesei ellen. Bizony, két új társa is van már hősünknek, ezzel együtt pedig még több feltételezés bizonyult valósnak. Korábban valóban Boba Fettet láttuk a Tatuinon, a Star Wars univerzum leghíresebb fejvadásza pedig ezúttal be is jelentkezett Mandónál, és kérte jogos jussát, saját páncélját. Ugyancsak kiderült, hogy az előző évad ötödik részében ő állt Fennec Shand teste mellett, és némi mechanikus tuninggal meg is mentette a nő életét. Cseppet sem ért boldog véget azonban az új rész, hiszen a birodalmiak megszerezték a "gyermeket", Grogut, a kis zöldség már Gideon cirkálóján csücsül egy cellában, parányi bilincsekkel a mancsocskáin. 

Számunkra azonban most Boba és Mando párbeszéde lesz az igazán fontos, ebből ugyanis végre valahára kihámozhatunk egy választ arra a kérdésre, miszerint mandalorinak számít-e Boba Fett. A válasz pedig egyértelmű igen. Boba ugyanis elmondja, hogy apja talált gyermek volt, pont úgy, mint Mando. Ő is azoktól a mandaloriaktól kapta páncélját, akik befogadták őt (pont, mint hősünket), Boba pedig apjától örökölte meg a vértet.

Mandalorivá ugyebár nem csak születés révén vállhat az ember, a Concord Dawnon született Jango Fett pedig azzal, hogy befogadták őt, teljesértékű mandalorivá vált. Fiára (gyakorlatilag klónjára) ugyanez igaz. Ezen ismertek tökrében Mando számára nem is volt több kérdés, hogy vissza kell-e adnia Bobának az ütött-kopott beskar páncélt.

Korábban Pablo Hidalgo, a Lucasfilm Story Group egyik tagja egyébként azt nyilatkozta, hogy a Fettek csak mandalori páncélt viselnek, de ők maguk nem mandaloriak. A sorozatnak köszönhetően viszont végre kiderült, hogy ez nem így van. Egy nagyon régóta tartó huzavona végére került így pont a mai napon.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)