Hirdetés

A Stranger Things színésznője aprólékosan ügyelt arra, hogy semmi ne legyen a sorozatban, aminek nincs ott helye

|

Winona Ryder gondoskodott róla, hogy a '80-as évek hűen legyenek bemutatva.

Hirdetés

A Netflix fantasy szériája, a Stranger Things sokak számára hat nosztalgikusan, köszönhetően annak, hogy a '80-as évekbe helyezték a cselekményét. Nem csak a zenék, hanem az öltözékek és a videojátékok is megdobogtatták a szíveket, ráadásul a sorozatban szerepel egy olyan színésznő is, aki pontosan abban az időszakban futott be és lett sztár (többek között a Bettlejuice-nak köszönhetően). 

Winona Ryder így nem csupán a gyermekszereplőknek tudott jó tanácsokkal szolgálni a hirtelen jött hírnévvel kapcsolatban, de a készítőknek is a hitelesség tekintetében. 

Hirdetés

A Stranger Things másik sztárja, a Jim Hoppert megformáló David Harbour a Harper's Bazaarnak árulta el, hogy kollégája mennyire szívén viselte, hogy autentikus legyen minden a sorozat forgatásakor, ezt pedig nem volt rest a sorozatot készítő Duffer-tesók tudtára adni folyamatosan: 

"Olyasmiket mondott nekik, hogy »ez a dal valójában '85-ben jelent meg, ti pedig '83-ban használnátok«. Tudta ezeket a parányi, apró részleteket, amiket ők nem, és ezek alapján kellett változtatniuk a forgatókönyvön."

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Emellett Ryder mentorként is igyekezett jelen lenni és felkészíteni a fiatalokat a nyakukba szakadó reflektorfényre, amelyet ő maga is megtapasztalt. Ross Duffer a következőket mondta erről:

"[Winona] beszélt a gyerekeknek arról, hogy mi jár a hírnévvel, milyen lehet a sajtó, és milyen szorongás és zűrzavar jár a hírességgel. Szerintem nagyon sokat segített nekik. Tudom, hogy különösen Millie-nek [Bobby Brown] volt a segítségére abban, hogy feldolgozza ezt. És ez olyasvalami, amiben senki más nem tud tanácsot adni, mert olyan kevesen tapasztalták meg. Ez olyasmi, amit én nem értek. Olyasmi, amit még egy szülő sem tudna megérteni."

Jövőre az ötödik évaddal véget ér a továbbra is rekorddöntögető Stranger Things, de előtte még a héten lezárul a negyedik, méghozzá egy elképesztőnek ígérkező fináléval

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)