Hirdetés

A Szellemirtók: Az örökség megmenthette a franchise-t

|

A Sony elnöke, Tom Rothman szerint ez a helyzet.

Hirdetés

Bár a koronavírus-járvány miatt sokat csúszott a Szellemirtók: Az örökség premierje, tavaly nyáron végre sikerült bemutatni. A film a pár évvel korábban megjelent női Szellemirtók eseményeivel nem foglalkozott, helyette inkább a klasszikus második részt folytatta, méghozzá úgy, hogy az eredeti szereplőgárdából többen is visszatértek (Bill Murray, Dan Ackroyd, Ernie Hudson, Sigourney Weaver).

A hangsúly persze nem rajtuk, hanem az új, fiatal szereplőkön volt, mint McKenna Grace és Finn Wolfhard. Hogy az örökség még több értelmet nyerjen, a rendezői székben az első két Szellemirtókat rendező Ivan Reitman fia, Jason Reitman foglalt helyet. 

Hirdetés

A 75 milliós büdzséből forgatott film végül összesen közel 200 millió dollárt termelt, ami elégedettséggel töltheti el a Sony Pictures-t, főleg az előző bukás után. A vállalat elnöke, Tom Rothman szerint is a Szellemirtók: Az örökség mentette meg a franchise-t: 

"Amikor átvettem a Sony-t, azt mondták, hogy a Sony-nak nincsenek [erős] szellemi tulajdonai. Ez nem igaz. Valójában fantasztikus IP-kkel rendelkeztünk, csak rájuk kellett fókuszálnunk. Ott volt a Jumanji, a Bad Boys, az Uncharted. A Szellemirtók egy másik jó példa. Mielőtt idejöttem, egy olyan irányt vettek, ami nem működött túl jól. De Jason Reitmannek és az Ivannal való kapcsolatának köszönhetően - nyugodjék békében - képesek voltunk újraéleszteni, és óriási sikert arattunk, mind a mozikban, mind az otthonokban."

Ennek köszönhetően azóta a Sony nemrég hivatalosan is bejelentette, hogy folytatódik a széria, jön a következő Szellemirtók rész. A Szellemirtók: Az örökség egyébként március óta már nálunk is felrakható a polcra DVD, Blu-ray és UHD-verziókban is. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)