Hirdetés

A szexuális zaklatással vádolt Kevin Spacey-nek 31 millió dollárt kell fizetnie a Kártyavár készítőinek

|

A színész tulajdonképpen kisiklatta a Netflix korai sikerei közé tartozó sorozatot.

Hirdetés

2013 és 2018 között futott a Netflix nagy sikerű sorozata, a Kártyavár (House of Cards), amely az azonos című 1990-es BBC-sorozat adaptációja, és mindkettőnek Michael Dobbs egy évvel korábban kiadott regénye képezi az alapját. Az amerikai változat egyik főszereplője Kevin Spacey volt.

A produkció hetedik szezonja végül sosem készült el, amire a streaming szolgáltató több indokot is felhozott, valószínűleg azonban a törlés legfőbb oka az volt, hogy a sorozatban Francis Underwoodot alakító színész nagy visszhangot kiváltó botrányba keveredett, amiért most komoly pénzbüntetést is kell fizetnie.

Anthony Rapp azzal vádolta meg 2017-ben Kevin Spacey-t, hogy 1986-ban az azóta Oscar-díjat is nyert színész szexuálisan zaklatta őt. Ekkor a sértett mindössze 14, Spacey pedig 26 éves volt. 2020 októberében a Kártyavárat készítő MRC is perbe fogta a színészt, a műsorból való kilépésével járó pénzkiesés miatt.

Hirdetés

2021 novemberében, miután 8 napon keresztül zajlottak a tanúvallomások és további 20 órányi videós vallomás ment le, az esküdtek az MRC javára döntöttek, kötelezve a színészt, hogy fizessen 29,5 millió dollár kárpótlást a vállalatnak. A bíró szerint teljesen egyértelmű volt a döntés, amit még megfejeltek 1,4 millió dollár ügyvédi díjjal és egyéb költségtérítéssel.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Spacey-t legutóbb  a tatárjárást feldolgozó 1242 - A Nyugat kapujában című, az adófizetők pénzével vastagon kitömött magyar történelmi produkcióval hozták összefüggésben, amelyben a történet antagonistáját alakított volna, ám zaklatási ügyei miatt már biztos, hogy nem ő lesz az intrikus talján bíboros.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)