Hirdetés

A tenger szívében kritika - nem ezt a Moby Dicket kerestük

|

Túl nagy hal akadt Ron Howard horgára, avagy miért lett középszerű A tenger szívében?

Hirdetés

A legtöbben már biztosan találkoztak valamilyen formában Moby Dick történetével, akit a féllábú Ahab kapitány megszállottan üldöz, hogy szigonyára tűzze, minek után a végtagveszteség az óriás fehér bálna számlájára írható.

Most az Oscar-díjas Ron Howard (Egy csodálatos elme, Apollo-13, A Da Vinci-kód, Hajsza a győzelemért) Herbert Melville regényének az alapjaihoz viszi el a nézőket, melyben az Essex bálnavadász hajó katasztrófája elevenedik meg. Hosszú hónapok kínkeserves halászata után a hajót elsüllyeszti egy feldühödött, márványfehér cethal, aminek következtében a legénység megmaradt tagjai három hónapig hánykolódtak a tengeren.

A szemkápráztató látvány mellett Howard igyekszik feleleveníteni a katasztrófához vezető hatalmi harcokat az első tiszt, Chase (Chris Hemsworth), valamint a frissen kinevezett hajóskapitány, Pollard (Benjamin Walker) között, mindezt egy fiatal matróz inas, Nickerson (az új Pókember, Tom Holland) szemén keresztül, aki idős korában regéli el az eseményeket, magának a Moby Dick írójának.

A CineStar kritikájából bővebben is utánaolvashattok, hogyan sikerült A tenger szívében. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)