Hirdetés

A The Bad Batch szezonnyitója átírta a Star Wars kánont

|

A Star Wars: The Bad Batch első részében látottak teljesen ellentétesek azzal, amit korábban az egyik Marvel képregényben láthattunk.

Hirdetés

Mondanunk sem kell, hogy az alábbi sorok masszívan spoileresek lesznek a Star Wars: The Bad Batch animációs sorozat ma közzétett első része kapcsán, csak ennek tudatában folytassátok az olvasást! 

A Star Wars: The Bad Batch első része rögtön a klóháborúk utolsó óráiban, a 66-os parancs kiadásának pillanatában veszi kezdetét. Hőseink, a 99-es klónegység tagjai ekkor Caleb Dume padavan és Depa Billaba jedimester mellett teljesítenek szolgálatot. Rájuk nem hat a 66-os parancs, a hétköznapi klónok viszont egyből végrehajtják az uralkodó utasítását, és megölik Billaba mestert. Mi lehetne mindezzel a gond? Nos annyi, hogy ezek a jelenetek egészen másként zajlottak le egy hivatalos, Marvel által kiadott Star Wars képregényekben.

Hirdetés

Caleb Dume ugyanis nem más, mint Kanan Jarrus, a Star Wars: Rebels animációs sorozat egyik főszereplője, Ezra Bridger mestere. A Kanan, az utolsó padavan címmel magyarul is megjelent képregényben pedig már egyszer elmesélték nekünk, hogyan halt meg Billaba mester, hogyan szökött meg Kanan (akkor még Caleb), és értelemszerűen az egészhez ott még semmi köz sem volt a Bad Batch csapatnak.

Depa Billaba és Caleb Dume a képregényben

A Lucasfilm kreatív fejesei most úgy döntöttek, mindezt átírják. Nem ez az első ilyen alkalom, hiszen a Star Wars: The Clone Wars utolsó évada is üti némiképp a hivatalos Ahsoka regényt, ellentmondások vannak a könyv és az animációs sorozat között. Elvileg épp azért jött létre az új kánon, hogy a régi, immár Legendák címkével ellátott sztorik kusza szálait, azok ellentmondásait feloldják, de ismét bebizonyosodott, hogy ez nem is annyira egyszerű feladat. Apróságokról van szó most is, nem történt természetesen tragédia, de a The Bad Batch így is zárójelbe rakta A Kanan, az utolsó padavan képregény pár oldalát.

Amennyiben esetleg még nem láttátok legutóbbi videónkat, akkor érdemes lehet ezt is megnézni, ez a magyarázó segít képbe kerülni a Star Wars: The Bad Batch kapcsán.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)