Hirdetés

A The Crown sorozat nem dokumentumfilm, és egyesek azt szeretnék, hogy ezt a Netflix nyomatékosítsa

|

Helena Bonham Carter a The Crown Netflix-sorozatban Margit hercegnőt alakítja, és elég határozott véleményt fogalmazott meg nemrég.

Hirdetés

Nem csak szuperhősös, sci-fi vagy fantasy szériák pörögnek a Netflixen, elvégre nemrég a The Queen's Gambit (A vezércsel) lett a platform történetének legnézettebb minisorozata, de nagyon szép számokat hoz a brit királyi család életéről szóló The Crown (A korona) is. Most az utóbbi kapcsán szólalt fel a sorozat egyik színésznője, Helena Bonham Carter.

A Margit hercegnőt alakító Helena Bonham Carter szerint ugyanis a Netflixet erkölcsi felelősség terheli annak tekintetében, hogy megfelelően tájékoztassa nézőit arról, ez bizony egy fikciós dráma, nem pedig egy kizárólag a tényeken alapuló dokusorozat. 

Hirdetés

Véleményéven nincs egyedül, nem csak a színésznő gondolja úgy, hogy a Netflixnek erről világos tájékoztatást kellene adni az egyes epizódok elején: Oliver Dowden brit kultúrminiszter is felszólította korábban a platform illetékeseit, írják ki minden részben azt, hogy a sorozatban látottak nem kezelhetőek tényként. Helena Bonham Carter szerint azok a nézők, akik esetleg nem éltek még a cselekmény idejében (több évtizeded ölel fel a sorozat) esetlegesen azt hihetik, a valóságot látják a tévében, holott valójában a sztorit helyenként kiszínezték maguk az írók is.

Mivel a The Crown negyedik évadában már a néhai Diana hercegné is feltűnik, ezért is lett most ez a téma különösen fontos sokak számára. Charles Spencer, Diana bátya is úgy gondolja, a Netflixnek tisztába kéne tennie az ügyet, illetve konkrétan egy nyilatkozat kiadását is szorgalmazta az ügyben.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)