Hirdetés

A The Falcon and the Winter Soldier új helyszíne nagyon fontos lehet az MCU-ban

|

Akcióból nem volt hiány a The Falcon and the Winter Soldier legutóbbi részében, a bunyó pedig egy olyan helyszínen folyt, ami könnyen visszaköszönhet még párszor az MCU jövőjében.

Hirdetés

Minimális spoilerekre számíthattok alább a The Falcon and the Winter Soldier sorozat kapcsán, ennek tudatában folytassátok csak az olvasást!

A The Falcon and the Winter Soldier legutóbbi részében hőseink eljutottak a Marvel hírhedt kitalált városállamába, Madripoorba, ami a füzetekben leginkább az X-Men csapattal köthető össze, de más Marvel-hősök is megfordultak itt az évek során. Eddig még nem adaptálták a mutánsokat az MCU-ba, de a Fox felvásárlása után erre minden lehetősége megvan a Disney-nek, és már tudjuk, hogy valamilyen formában készül is egy X-Men projekt, noha ennek bemutatója még nem a közeljövőben esedékes. 

Amíg azonban erre várunk, érdemes egy kicsit azzal foglalkozni, hogy a képregényekben milyen formában láthattuk azt a Madripoort, ahová most Sam és Bucky is átugrottak a sorozat harmadik részében. 

Hirdetés

Madripoor egy független városállam Ázsia délkeleti részén, nem messze Szingapúrtól. Természetesen egy kitalált országról van szó, ami csak a Marvel füzeteiben létezik. Először a New Mutants képregénysorozat 32. számában bukkant fel 1985 októberében. Madripoort kalózok alapították évszázadokkal ezelőtt, ennek fényében nem túl meglepő, hogy napjainkban is virágzik itt a korrupció és a szervezett bűnözés. Érdemes megjegyezni (bár valószínűleg ezt az elemet nem fogják átemelni az MCU-ba), hogy a képregényekben Madripoor egy hatalmas, alvó sárkány hátán fekszik - ezt a bestiát egyszer a Kéz nevű szervezet fel is ébresztette.

Számos Marvel karaktert járt, vagy élt hosszabb-rövidebb ideig Madripoorban, közülük pedig egyértelműen Rozsomák (Wolverine/Farkas/Logan) a legismertebb. 1988-ban Rozsomák első saját képregényes minisorozata nagyrészt itt játszódott. Ebben az időszakban a világ azt hitte, hogy az X-Men tagjai halottak, Rozsomáknak viszont Madripoorban volt dolga, ezért áruhát öltött, és álnevet használt a szigetországban. Az álca gyakorlatilag kimerült egy öltönyben és egy szemkötőben, de ne panaszkodjunk, hiszen így kaptuk meg a karakter egyik legjobb alternatív személyazonosságát: Patch néven futott ekkoriban.

A The Falcon and the Winter Soldier harmadik részében Rozsomákkal nyilván nem találkoztunk (nem itt fogják azért ellőni a Marvel legnépszerűbb mutánsának debütálását), de kedvenc ivóhelye azért felbukkant, a képerényekben ugyanis abban a The Princess Barban szeretett iszogatni, amit most az MCU-ban is láthattunk.

A Marvel Comics kiadványaiban Rozsomák mellett Ophelia Sarkissian, vagyis a Viper nevű gonosztevő is fontos szereplője Madripoor mindennapjainak, egy ideig ő irányította a városállamot. Vipert láthattátok már a filmvásznon is, szerepelt a 2013-as Farkasban.

Ugyancsak Madripoorhoz köthető az időutazó, ifjú X-Men csapat főhadiszállása is, melyet Magneto hozott létre számukra. Pár éve ugyanis az egyik X-Men történetszálban az alapítócsapat fiatal tagjai a múltból a jelenbe érkeztek, Jégember, Küklopsz, Angyal, Bestia és Jean Grey ifjú verzióinak kalandjával az X-Men Blue képregények foglalkoztak. 

Nyilván egyelőre még rájuk sem számíthatunk, ha bármikor is adaptálni szeretnék ezt a történetvonalat az MCU-ba, akkor előbb a karakterek jelenkori változatait kellene bedobni, és csak utána lenne értelme előhozakodni az időutazással.

Madripoor két nagy részre van felosztva: a Hightown igazi high-tech világ, itt a fény, a pompa, és a mérhetetlen gazdagság süt minden egyes épületről. Ezzel szemben a Lowtown gyakorlatilag egy hatalmas mocskos bűnbarlang - nem véletlen, hogy a The Falcon and the Winter Soldier sorozatban Sam és Bucky is épp ide látogattak el.

Bár ahogy említettük, először 1985-ben találkozhattak az olvasók a szigetországgal, egy későbbi történetből kiderült, hogy a második világháború alatt Amerika Kapitány és Rozsomák közös bevetésen vettek itt részt, kronológiailag tehát ez utóbbi tekinthető az első madripoori Marvel kalandnak. Kíváncsian várjuk, az MCU-ban milyen jövőre számíthat ez a miniállam, ami a füzetekben számos izgalmas sztorinak adott otthont.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)