Hirdetés

A The Queen's Gambit lett a Netflix történetének legnézettebb minisorozata

|

Mindenki a sakkzseni fiatal lány kalandjait nézi épp a Netflixen.

Hirdetés

Az Anya Taylor-Joy főszereplésével készült The Queen's Gambit (avagy magyar címe szerint A vezércsel) minisorozat túlzás nélkül tarolt a Netflixen. A valóban remek dinamikával és érdekes történettel felvértezett sorozat októberi bemutatója óta bérelt hellyel rendelkezik a streamingplatform top 10-es listájában (92 országban került be a legjobb tíz közé, közülük 63-ban pedig egészen az első helyig jutott), most pedig végre azt is megtudhattuk, egészen pontosan milyen számokkal büszkélkedhet a széria. 

A Netflix ugyanis elárulta, hogy a premiert követő első 28 napban összesen 62 millió háztartásban nézték meg a The Queen's Gambitet. Ez nem előzi ugyan meg a The Witcher (Vaják) rekordját, mivel Ríviai Geralt kalandjainak első felvonására ugyanezen időszak alatt mintegy 76 millió háztartás volt kíváncsi, de fontos különbség, hogy a The Queen's Gambit "csak" egy minisorozat.

Hirdetés

Érdekesség egyébként, hogy a netflixes adaptáció bemutatóját követően a The Queen's Gambit alapjául szolgáló regény 37 év után újra a New York Times bestseller listájára került, valamint az is kiderült, hogy a "how to play chess", azaz "hogyan kell sakkozni" keresés kilencéves csúcsot állított be a Google keresőben.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)