Hirdetés

A The Sandman készítői megmagyarázták, miért döntöttek a női Constantine mellett

|

A Netflix sorozatának készítői szerint Jenna Coleman még Keanu Revesnél és Matt Ryannél is jobban hozza a démonvadász szerepét.

Hirdetés

A nemrég megjelent kedvcsináló alapján a Netflix egyik legizgalmasabb idei tartalmának tűnik a The Sandman sorozat, amely Neil Gaiman 1989 és 1996 között megjelent, azonos című képregényét adaptálja.  

Az augusztus 5-én rajtoló széria körül azonban kisebb botrányt kavart, amikor a készítők nyilvánosságra hozták, hogy egyes, eredetileg férfi karakterek nőként jelennek majd meg a The Sandmanben. Ilyen lesz Lucifer (Gwendoline Christie) és Lucienne (Vivienne Acheampong), valamint John Constantine is, akit a Dr. Who-ból ismert Jenna Coleman kelt majd életre Johanna Constantine néven.

Hirdetés

Az utóbbi különösen csípte a változtatásokat ellenző rajongók szemét, akik "woke" castinggal vádolják a készítőket, rámutatva, hogy a képregényben ugyan röviden valóban szerepel Johanna Constantine, John Constantine felmenője, a Keanu Reeves és Matt Ryan által is eljátszott démonvadász viszont előbb lép színre, ezért a sorozatban is így kellene lennie. Mások viszont arra gyanakodtak, hogy nem a Twitter népének kedvező szereplőválogatás, hanem szerzői jogok állhatnak a döntés mögött, mivel John Constantine nem Gaiman kreálmánya, míg Johanna igen.

A Slash Film munkatársa nemrég egy sajtóeseményen igyekezett az ügy végére járni, ahol maguk a készítők fejtették ki, hogy miért döntöttek a női Constantine mellett. Gaiman egyszerű gazdaságossági szempontokkal indokolta a gendercserét (két Constantine helyett így elég egy), továbbá hozzátette, hogy szerette volna tiszta lappal indítani a nézőket, s hogy anno mennyire élvezte Johanna megalkotását.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A forgatókönyvíró Allan Heinberg pedig praktikus okokat említett a változtatás mögött:

"Amikor megnéztük, hogy mit fogunk csinálni ebben az egész sorozatban, tudtuk, hogy Lady Johanna Constantine találkozni fog egy kocsmában Álommal. És ha ezt meg akarjuk csinálni, és egy igazán klassz színésznőt szeretnénk a szerepre, akkor többet kell adnunk neki, mint ez a találkozás. Tekintettel arra, hogy a történet kezdetén nem sok nő akad, az ötlet, hogy találjunk egy embert, akinek mindkettőt [John és Johanna Constantine-t] el kell játszania, szépnek és egyszerűnek tűnt. "

Gaiman pedig arra is kitért, hogy ugyan valóban voltak jogi megkötések John Constantine karakterének felhasználása körül, ezek nem bírtak hatással a castingra, mivel ők már azelőtt is Johanna Constantine-ban gondolkodtak, hogy előadták volna a széria ötletét a Netflixnek.

"Valójában az igazság az, hogy ez már az első vacsorás megbeszélésünkön is szóba került, mielőtt bemutattuk volna az ötletet a Netflixnek és mindenki másnak, és ez volt az egyik olyan dolog, ami egyszerűen csak értelmesnek tűnt. Teljesen nyilvánvaló volt, hogy egy nőt fogunk szerepeltetni."

A képregények szerzője nem állt meg ennyinél, és azzal igyekezett megnyugtatni az aggódó rajongókat, hogy Jenna Coleman az eddigi legjobb Constantine, lepipálva a szerephez visszatérni vágyó Keanu Reevest és Matt Ryant is.

"Szerintem Jenna az eddig a legjobb Constantine a képernyőn, és furcsa módon valahogy a legigazibb is, mert egyszerre van meg benne a humor, a vonzerő és az a mocskos, elkárhozott tulajdonság. Tudod róla, hogy ha beleszeretsz, akkor halott vagy és a démonok fognak lakmározni belőled. És mégis tudod, hogy képtelen vagy nem beleszeretni."

Hogy Gaimannek igaza van-e, azt majd a kritikánkban igyekszünk megválaszolni, annyi viszont bizonyos, hogy a románcok szempontjából semmiképp sem okoz gondot John és Johanna egybegyúrása, hiszen John Constantine a képregényes kánon szerint biszexuális, így Johanna is bárkivel ágyba bújhat.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)