Hirdetés

A Top Gun: Maverick egy jelenetét csak egyszer lehetett felvenni, mert megsemmisült a díszlet

|

Szó szerint tetőszaggató jelenetet sikerült rögzíteni az új Top Gun forgatása során.

Hirdetés

Rövidesen látható lesz a magyar mozikban is a Top Gun: Maverick, ami a korábbi kritikák alapján nem lett egy teljesen felesleges folytatás, így talán még érdemes is lehet jegyet váltani rá.

Eddig is nyilvánvaló volt, hogy a készítők nem vették félvállról a dolgot, sőt, a rendezőként tevékenykedő Joe Kosinski inkább a praktikus effekteket részesítette előnyben a CGI-jal szemben. Ez alapvetően jó dolog, mert élethűbb lehet a végeredmény, ugyanakkor picivel veszélyesebb is a számítógépes trükköknél.

Hirdetés

Van az új filmben egy jelenet, amikor is a Darkstar nevű repcsi szélsebesen átrepül Ed Harris karaktere felett, aminek következtében szép kis porvihar támad, és még a közelben lévő épület teteje is lerepül a helyéről. Azt hihetnénk, hogy ezt így akarták a készítők, de Kosinski elárulta, hogy bizony nem ez a helyzet:

"Csak néztük, ahogy leszaggatja a tetőt az őrbódéról. Ez nem volt betervezve. Ez egy egyszeri dolog volt, amikor is elpusztítottuk a díszletet, ezt az egyetlen jelenetet kaptuk, és be is került a filmbe."

- magyarázta a rendező.

Nem is csoda, hogy a hamis repülőgép ekkora pusztítást végzett, hiszen a producer Jerry Bruckheimer elmondása szerint az amerikai haditengerészet arról tájékoztatta őket, hogy még egy kínai műhold figyelmét is felkeltette a Maverick miatt összerakott szerkezet.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)