Hirdetés

A Top Gun Mavericknél is erősebben nyitott a pénztáraknál az Avatar: A víz útja

|

Nagyon úgy tűnik, hogy óriási kasszasiker lesz a na'vik visszatérése.

Hirdetés

Minden esély megvolt rá, hogy a 13 évvel az első rész után megérkezett Avatar-folytatás, a napokban megjelent A Víz útja totális érdektelenségbe fullad a közönségnél, ám ahogy azt a kritikánkban is írtuk, James Cameron filmje elképesztően sikerült, így most másodszor is Pandora-lázban ég a világ.

Ezt pedig nem csak a Rotten Tomatoeson virító,  94%-os nézői tetszésindex támasztja alá, hanem a film pénzügyi teljesítménye is, ami a korai számok alapján rendkívül erősnek ígérkezik.

A 15 országban megtartott premiert követő napokban ugyanis az Avatar: A víz útja 15,8 millió dollárt lapátolt össze, ami 70%-kal több, mint amennyit ugyanezen idő alatt a végül 1,48 milliárd dollárig jutó Top Gun: Maverick hozott a konyhára. Ez azt jelenti, hogy Cameronék dörzsölhetik a tenyerüket, hiszen a készítők öt részesre tervezik a franchise-t.

Hirdetés

A kiugróan erős kezdés egyik oka, hogy a Top Gun-folytatással és sok más szuperprodukcióval ellentétben az új Avatar  Kínában is megjelenhetett, márpedig ez egy hatalmas piac, ahol anno az első rész is 100 millió dollár feletti bevételt produkált. A Comicbook tudósítása szerint viszont most a koreaiak is nagyon ráharaptak a filmre: itt egyetlen nap alatt 3,3 millió dollárt termelt Jake Sully és Neytiri visszatérése.

James Cameron már korábban megjósolta a sikert, amikor a premier előtti hetekben arról beszélt, hogy az Avatar "abszolút képes" emlékeztetni az embereket a moziba járás élményére. A mester szavait mi is alá tudjuk támasztani, a Víz útja tipikusan olyan darab, amivel nem szabad megvárni a streaminges premiert, hanem kötelező a nagyvásznon nézni.

A nagy kérdés persze az, hogy a folytatásnak sikerül-e befognia az első részt, amely a maga 2,9 milliárd dolláros bevételével a mai napig a valaha készült legjövedelmezőbb film. Szerinted összejöhet a bravúr a folytatásnak?

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)