Hirdetés

A Trónok harcát is lepipálja a The Last of Us-sorozat költségvetése

|

Az HBO mindent belead, hogy sorozatként is sikert arasson a Naughty Dog remekműve.

Hirdetés

Ami minket illet, már nagyon kíváncsiak várjuk a január 16-án érkező The Last of Us-sorozatot, ami az HBO tolmácsolásában, kilenc epizódra bontva fogja feldolgozni a Naughty Dog azonos című játékának történetét, kissé kibővítve azt, ahol szükséges.

A széria már több mozgalmas előzetesen is megmutatta magát, amelyekből nagy bizonyossággal következtethetünk rá, hogy nem a látványon fog múlni a produkció sikere, most pedig arról is lehet némi fogalmunk, hogy ez milyen sokba fájt az HBO-nak.

Hirdetés

A The New Yorker ugyanis nemrég egy latolgató cikket közölt arról, hogy a The Last of Usnak vajon mennyi esélye lehet megtörni a rosszul sikerült játékadaptációk sorát, ebben pedig a széria költségvetésére is utalt a szerző:

"A játék elburjánzott városait a »The World Without Us« című könyv ihlette, amely a tudományos újságírást és a spekulatív fikciót ötvözi, és azt vizsgálja, hogyan épül le a környezet, ha az emberek eltűnnek. Hogy ugyanezt a hatást nagyszabásúan érjék el, az HBO a Trónok harca első öt évadának mindegyikét meghaladó költségvetést adott a sorozatnak."

- írja a The New Yorker.

Amennyiben a lap értesülése helytálló, az HBO bizony mélyen a zsebébe nyúlt, hiszen a nyilvánosságra hozott adatok alapján a Trónok harca első három évada sorrendben 60, 69 és 50 millió dollárt kóstált, később pedig fokozatosan emelkedett a büdzsé, amely egyébként a nyolcadik évad 90 millió dolláros költségkeretével ért a csúcsra.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A bőséges anyagi források persze nem garantálnak semmit, hiszen a közelmúltban épp minden idők legdrágább szériája, a A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi bizonyította, hogy hiába öntik rá a világ összes pénzét egy produkcióra, nem elég, ha pusztán jól néz ki.

A The Last of Us esetében mindenesetre bizakodásra ad okot, hogy az HBO a közelmúltban a sokak által előre eltemetett Trónok harca spin-offal, A sárkányok házával sem nyúlt mellé, illetve az a tény, hogy a készítők szorosan együttműködtek a játékot megalkotó Naughty Dog csapatával, melynek hála még a régi rajongóknak is lesz miért nézniük a sorozatot.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)