Hirdetés

A WandaVision jelenleg a világ legfelkapottabb sorozata, de mit is jelent ez?

|

Ilyenkor látszik, hogy a Netflix-féle stratégián túl is van élet.

Hirdetés

Egy, a Disney+-tól független elemzőcég, a Parrot Analytics szerint kevesebb mint négy héttel január közepi rajtja után, minden platformot egybevetve a WandaVision a világ legfelkapottabb sorozata - írja a Forbes.

A Parrotnál elsősorban népszerűséget mérnek, tehát közösségi médiás reakciókat, rajongói értékeléseket, de még kalózkodási adatokat is számításba vesznek. Azt megjegyzik azért a WandaVisionnel kapcsolatban, hogy a január 22-én debütált harmadik epizód előtt náluk csupán a 7-35. hely között tanyázott a széria, ám utána rögvest a második-harmadik legfelkapottabb sorozatos cím lett.

Hirdetés

Végül aztán a nem akármilyen epizódvégi fordulattal apelláló ötödik epizód mindent felforgatott, így a széria népszerűségét is, ezzel a Parrot szerint is a WandaVision "világszerte No. 1. lett", a helyzet pedig az utolsó elérhető napi adatig, azaz február 7-ig változatlan.

A Parrot szerint egyértelműen hozzájárul a sorozat sikeréhez, hogy például a Netflix-modellel ellentétben nem egyszerre, hanem hetente debütáltatják az epizódokat. A Netflix címei emiatt általában rögtön a premier után válnak gyorsan népszerűvé, majd hamar lecseng a hype, amivel ellentétben a WandaVision, vagy akár a Disney+ első nagyobb sorozata, a The Mandalorian fokozatosan építi fel ismertségét.

Ez már a Nielsen piackutató nézettségi adataiból derül ki, de a január 11-17-i héten, azaz a WandaVision első epizódjának premierjekor a Netflix, Amazon, Hulu és Disney+ saját gyártású szériái között a sorozat a hatodik helyet kaparintotta meg, már ami az amerikai tévéken streamelt percek számát illeti:

1. A Bridgerton család (Netflix), 1,39 milliárd perc
2. Cobra Kai (Netflix), 1,01 milliárd perc
3. Éjszakai vadász: Hajsza egy sorozatgyilkos után (Netflix), 867 millió perc
4. Lupin (Netflix), 494 millió perc
5. Sabrina hátborzongató kalandjai (Netflix), 442 millió perc
6. WandaVision (Disney+), 434 millió perc
7. A kiábrándult királylány (Netflix), 401 millió perc
8. A korona (Netflix), 394 millió perc
9. Virgin River (Netflix), 340 millió perc
10. The Mandalorian (Disney+), 339 millió perc

A WandaVision továbbra is péntekenként jelentkezik új részekkel a Disney+ streamingszolgáltatón. A múlt heti epizódot, pontosabban annak egyik sejtelmes, morbid szegmensét ebben a cikkünkben vizsgáltuk meg részletesebben.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)