Hirdetés

A WandaVision rendezője elmondta, miért más az itteni Darkhold és a korábban látott verzió

|

Egy interjúnak köszönhetően már tudjuk, hogy miért más a könyv dizájnja a WandaVision és az Agents of S.H.I.E.L.D. sorozatban.

Hirdetés

Nem a WandaVision volt az első Marvel sorozat, amiben felbukkant a Darkhold. A sötét mágia zsebkönyve A S.H.I.E.L.D. ügynökeiben és a Runawaysben is előkerült, és ebben a kettő szériában a dizájn megegyezett.

A nemrég véget ért WandaVision esetében azonban Matt Shakman csapata mégis egy új külsőt adott a könyvnek, ami sokakban felhozta azt a régóta rágott témát, hogy "akkor most mi is számít kánonnak", vagyis az MCU részének tekinthetők-e a Disney+ előtti, régebbi sorozatok, így például az Agents of S.H.I.E.L.D. ​

Hirdetés

Erre maga Matt Shakman sem adott egyértelmű választ, de a ScreenRantnek adott interjújában legalább egy kicsit tisztázta a dolgot:

"Igen, új dizájnt kapott. Nem néztük meg a régebbi Darkhold változatokat. Ugyanakkor a könyv az egész a Marvel univerzum része, szóval azt gondolnám, hogy ugyanaz a könyv, mint a korábbiakban. Nem tudom, pontosan, hogy hogyan használták azt a régebbi sorozatokban, mert nem néztem őket rendszeresen, de a Darkholdnak képregényes gyökerei vannak. A mitológiája tovább épül majd."

A képregényekben a Darkhold eredeti szerzője Chthon volt, a káosz istene, és ő választotta ki Wandát, hogy a káosz mágia használója legyen. Amikor Wanda használja az erejét, akkor újra és újra felsérti a valóság szövetét, ami cseppet sem hangzik jó mókának. A sorozat végén Wanda elkezdte tanulmányozni a Darkholdot, és a képregényes sztorikban a könyv gyakran megbabonázta a használóját. Könnyen lehet, hogy Wandából így lesz majd a Doctor Strange 2 főellensége, ezt egyelőre még nem tudhatjuk. 

Azt viszont igen, hogy gyakorlatilag pofon egyszerű magyarázata van a könyv új dizájnjának: Matt Shakman rendező nem nézte a régebbi sorozatokat, és a jelek szerint nem is nagyon érdeklik őt.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)