Hirdetés

A WandaVision sminkesei Wolverine-utalást láttak oda, ahol ennek igazából nyoma sincs

|

A WandaVision fodrász és sminkes csapata vagy csak nagyot akart mondani, vagy egyáltalán nincsenek tisztában a széria karaktereivel.

Hirdetés

Frissítés: Időközben kiderült, hogy nem a stábtagok beszéltek félre, az interjú során ők ugyanis csak annyit mondtak, hogy szándékosan próbálták megidézni Higanyszál jelmezével és frizurájával a képregényeket, valamint a Fox filmeket. Wolverine-ről szó sem volt, ezt a részt már csak az IndieWire újságírója költötte hozzá a történethez (ejnye-bejnye), és aztán ezt narratíva terjed el.

Eredetileg írtukIndieWire hozott le nemrég egy cikket, amelyben a WandaVision háttérmunkálatain dolgozó két szakember, Tricia Sawyer sminkes és Karen Bartek fodrász mesél a sorozatról és persze saját munkájukról. Tény, hogy remek munkát végeztek, az epizódról epizódra évtizedeket ugráló sitcomos körítés tökéletesen passzol az adott korszakokhoz. Volt viszont egy olyan félmondatuk, amely hallatára sok képregényrajongónak szaladt a magasba a szemöldöke.

Itt pedig átcsapunk masszívan spoileres területekre, szóval csak és kizárólag akkor folytassátok az olvasást, ha ez nem zavar benneteket.

Hirdetés

Tekerjük kicsit vissza az idő kerekét: a sorozatban miután Wanda gyakorlatilag "újracastingolta" elhunyt fivérét, akit immár az X-Men-filmekben látott Higanyszálat alakító Evan Peters játszott el itt is. Az egyik epizódban hőseink halloweeni maskarákba bújtak, ezek a jelmezek pedig megegyeztek a karakterek klasszikus képregényes gúnyáival.

Így festett például Wanda és Pietro:

Számunkra most Higanyszál frizurája lesz fontos, ennek kapcsán mondták ugyanis azt a fentebb említett fodrász és sminkes szakemberek, hogy a feltupírozott séró egy másik mutánsra, egészen pontosan Wolverine (azaz Rozsomák/Farkas/Loganre) utalt, akinek hasonló hajkölteménye van. Matt Shakman rendező szerintük ezzel akarta "összekötni" a régi X-Men filmek univerzumát (amelyben anno Wolverine-t is láthattuk) és az MCU-t. Egyetlen gond van csak ezzel. 

Vagy a két szakember, vagy Shakman felejtette el ugyanis, hogy itt nem volt szükség semmiféle párhuzamra, ez a frizura ugyanis egy az egyben az az egyedi megoldást tükrözi, ahogy annyi évvel ezelőtt megismerkedhettünk Higanyszállal a Marvel Comics füzeteiben.

Így nézett ki ugyanis a képregényekben a karakter:

Mindenki döntse el maga, hogy erre, vagy Wolverine-re hasonlít-e jobban a WandaVision-béli Higanyszál. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)