Hirdetés

A Warner állítólag könyörgött a Joker rendezőjének, hogy vállalja el a DC filmes univerzum vezetését

|

Egy friss jelentés szerint nem James Gunn és Peter Safran párosa volt a Warner Bros. Discovery első választása.

Hirdetés

A DC Comics felett álló Warner Bros. Discovery novemberben jelentette be, hogy a The Suicide Squadot is dirigáló James Gunn és Peter Safran párosa kezébe adja a régi DC Films helyett létrehozott DC Studios igazgatását, s vele a DC Comics szuperhőseivel készülő filmes, sorozatos és animációs produkciók jövőjének meghatározását.

Gunnék terveiről egyelőre csak annyit tudunk, hogy lényegében kukázták a Zack Snyder-érában felépített DC-univerzumot, így a még megjelenés előtt álló filmektől (The Flash, Aquaman and the Lost Kingdom, Shazam! Fury of the Gods) eltekintve búcsút inthetünk a korábban megismert színészgárdának, élükön Henry Cavillel, aki októberben harangozta be a visszatérését. Egy friss jelentés szerint viszont akár teljesen más irányt is vehettek volna az események, mivel a Gunn-Safran duó csak a Warner sokadik választása volt.

Hirdetés

A pletykát a The New York Post indította el, ami inkább híres a szenzációhajhász tévedéseiről, mintsem a mély, tényfeltáró anyagairól, így kezeljük kétkedve a továbbiakat. A magazin egyik névtelen forrása szerint a Warner Bros Discovery több jelöltet is megkínált a DC Studios vezetésének lehetőségével, köztük a 2019-es Jokert jegyző Todd Phillipsszel, ám senki sem akarta az állást:

"Az egész város visszautasította a munkát. Majdnem Todd Phillipsé lett. Könyörögtek neki."

Az "iparági forrás" szerint tehát így került a munka Gunn és Safran kezébe, akik közül az utóbbi sok egyéb mellett a The Suicide Squad, az Aquaman és a Shazam! producereként szerzett nevet magának. A The New York Post névtelen kismadara emellett azt is kifejtette, hogy kételkedik James Gunn képességeiben:

"Gunn még soha nem vezetett semmit. Kíváncsi vagyok, hogy a nagy filmesek hajlandók lesznek-e egy másik rendezőnek dolgozni, akinek nulla tapasztalata van abban, hogy filmeket vezessen át egy hatalmas, darálós rendszeren. Ő nem Kevin Feige."

- mondta a forrás a Marvel Studios első emberére utalva. Mi azért nem könyvelnénk el előre Gunn kudarcát, és persze azt sem árt ismét leírnunk, hogy csak egy pletykáról van szó, amit e sorok születéséig egyetlen érintett sem erősített meg.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Todd Phillips említése kapcsán mindenesetre érdemes felidézni, hogy a Joker rendezőjétől nem feltétlenül állt volna távol egy magasabb kreatív pozíció, eredetileg ugyanis a Joaquin Phoenix főszereplésével készült sikerfilmjét is egy nagyobb irányvonal első képviselőjeként képzelte el. Phillips egy 2019-es interjúban beszélt róla, hogy a "DC Black" nevű brand bevezetését javasolta a Warner akkori fejeseinek, amely alatt különálló, "lecsupaszított", CGI-mentes karakterdrámákkal bővítették volna  DC-univerzumot, komoly rendezők tolmácsolásában.

Ebből végül - sajnos - nem lett semmi, a rendező viszont nem távolodott el a DC világától, hiszen nemrég vette kezdetét a Joker: Folie à Deux forgatása, ami a tervek szerint 2024. október 9-én fut be a mozikba.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)