Hirdetés

A Warner beleegyezett a streaminges premierek csúsztatásába

|

A világ legnagyobb mozis láncának főnöke beszélt a stúdió döntéséről.

Hirdetés

A COVID-19 járvány nagy lökést adott a streamingnek, így sokan már a mozik halálát jósolták, mikor az azóta a Discoverynek átengedett WarnerMedia úgy döntött, hogy a Wonder Woman 1984-gyel kezdve a bemutató napjától elérhetővé teszi a filmjeit az HBO Max platformon.

Az úgynevezett hibrid premier a Godzilla vs. Kong esetében kifejezetten jól sült el, a James Gunn-féle Suicide Squad viszont a jelek szerint megszenvedte a dolgot, a DCEU-s rosszfiúk kalandja ugyanis kiugróan gyenge teljesítményt nyújt a pénztáraknál.  

Hirdetés

Jövőre azonban vége lehet az otthonülők (és a kalózok) paradicsomának, a világ legnagyobb mozis hálózata, az AMC Theatres főnöke ugyanis a befektetőknek tartott helyzetjelentésében nemrég úgy nyilatkozott, hogy a Warner 2022-re beleegyezett a streaminges premierek 45 napos csúsztatásába.

"Különösen örülünk, hogy a Warner Bros. úgy döntött, hogy eltávolodik a premier napján történő [streaminges] bemutatástól."

- mondta Adam Aron, az AMC fejese, azt is elárulva, hogy minden nagyobb stúdióval "aktív párbeszédet" folytatnak a kérdésről. A Warner döntése valóban hatalmas megkönnyebbülés lehet Aronnek, a pénzügyi gondokkal küzdő mozis lánc vezetője ugyanis korábban nagyon berágott a streaminges premierek miatt.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

A 45 napos türelmi idő bevezetésével felpöröghetnek a vetítésből származó bevételek, hiszen így másfél hónapig ismét a jó öreg filmszínház lesz az egyetlen lehetőség, ha kielégítő minőségben akarjuk élvezni a Warner újdonságait. A streaming rajongói pedig bizonyos szempontból még így is örülhetnek, hiszen a mozis vetítés exkluzív ablaka a hagyomány szerint 90 nap lenne.

Aron beszámolójából egyébként az is kiderült, hogy az AMC továbbra sem szeretne autósmozikba fektetni, viszont bízik a piac feltámadásában, ezért újabb vetítőhelyek építésével és felvásárlásával terjeszkedik, hamarosan pedig már Bitcoinnal is fizethetnek a jegyekért az amerikai nézők.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)