Hirdetés

A Warner Bros. Discovery bekebelezett egy streamingszolgáltatást

|

A Warner már eddig is részvényes volt a vállalatban, most viszont új szintre lépett.

Hirdetés

Nemrég számoltunk be róla, hogy a Warner Bros. Discovery és a Paramount Global vezetői összeültek tárgyalni egy esetleges összeolvadásról, eközben viszont a Warner egy másik vonalon is tett lépéseket. Az elmúlt három évben ugyanis a WBD és Törökország első helyi SVOD-szolgáltatása, a BluTV olyan partnerséget kötött, amelynek köszönhetően előbbi a részvények 35%-át megszerezte.

A BluTV 2016-os indulása óta gyors növekedést mutatott mind az eredeti tartalmak gyártásában és a katalógus növelésében is, ami ahhoz vezetett, hogy 2021-ben elindult a platformon a Discovery+. Aztán az HBO tartalmai és gyerekcsatornák következtek, így a BluTV nézőihez is eljutott a Cartoon Network, valamint olyan sorozatok is, mint a The Last of Us, a Trónok harca és a Szex és New York.

Hirdetés

Most viszont a következő szintre lépett a két vállalat együttműködése, a Warner Bros. Discovery ugyanis felvásárolta a BluTV-t. Jamie Cooke, a WBD közel-keleti és török régióért felelős igazgatója a követezőket nyilatkozta az akvizíciót megerősítő közleményben: 

"Nagyon izgatottan várjuk ezt az új fejezetet. Törökország már több mint 20 éve fontos befektetési terület számunkra, és a BluTV felvásárlásával Törökország első helyi SVOD-játékosával bővül a portfóliónk. A meggyőző török tartalmak és a Warner Bros. Discovery széles műsorválasztékának kombinációja verhetetlen recept a helyi relevanciához és sikerhez. Együtt a török közönségnek a legmeggyőzőbb élményt nyújtjuk, és világszerte kiterjesztjük a török tartalmak elérését."

Ennek köszönhetően a török sorozatok és filmek hazai rajongói is joggal reménykedhetnek abban, hogy az HBO Maxon keresztül még több ilyen tartalomhoz férhetnek majd hozzá. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)