Hirdetés

A Warnert nem érdeklik a sértődött rajongók, J. K. Rowlinggal akarja kibővíteni Harry Potter univerzumát

|

Az új vezetés annak ellenére is a Harry Potter-könyvek szerzőjével kíván együttműködni, hogy a rajongók egy része szemében Rowling kegyvesztetté vált.

Hirdetés

David Zaslav, a Warner Bros Discovery első embere miközben ismertette a befektetőkkel, hogy a cégcsoport 2,8 milliárd dolláros veszteséggel zárta a legutóbbi pénzügyi negyedévet, újfent megerősítette, hogy a jövőben elsősorban a jól bejáratott, komoly rajongótáborral bíró franchise-okra szándékoznak koncentrálni. Külön kiemelte, hogy már 13 éve nem készült önálló Superman film, ahogy egyetlen új Harry Potter film sem született az elmúlt 15 évben.

A lendületes kezdés után hamar érdektelenségbe fulladó Legendás állatok széria említésétől szemérmesen eltekintett. Az eredetileg ötrészesre tervezett filmfolyam utolsó két felvonását a Warner a Variety februári riportja szerint attól tette függővé, hogy miként szerepel a Johnny Deppet Mads Mikkelsenre cserélő Legendás állatok: Dumbledore titkai a mozipénztáraknál. Nos, a 200 millió dollárból forgatott produkció mindössze 405 millióig jutott, ami abszolút mélypont a franchise két évtizedes történetében.

Hirdetés

Zaslav a Legendás állatok mélyrepülése ellenére is teljes mértékben nyitott Harry Potter univerzumának bővítésére, ráadásul ezt kizárólag úgy tudja elképzelni, hogy abban J. K. Rowling is tevékenyen részt vesz. Igaz, a Variety tudomása szerint egyelőre még nem tárgyaltak a felek a jövőbeli filmekről. A Warner Bros Discovery töretlen érdeklődése a Varázsvilág iránt abszolút érthető annak tükrében, hogy a nyolc Harry Potter film összesen 7,7 milliárd dollárt hozott. Viszonyításképpen érdemes megemlíteni, hogy a Legendás állatok három része "csak" 1,8 milliárddal zárt.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)