Hirdetés

A Watchmen képregény írója kifejezetten dühös volt a sorozat alkotóinak megkeresésétől

|

Alan Moore pont annyira volt tiszteletteljes és megértő, mint bármikor máskor.

Hirdetés

Zack Snyder és az HBO Watchmen feldolgozásai mind sikeresek lettek a maguk módján, még úgy is, hogy az eredeti képregények rajongói annyira nem voltak elragadtatva a változtatásoktól és a tálalásbeli eltérésektől. Az eredeti sztori írója, Alan Moore eleve rühelli az adaptációkat, szóval nem is látta egyiket sem.

Nem győzte ezt hangsúlyozni a GQ-nak adott interjúja során, amikor megkérdezték tőle, hogy mit gondol az HBO-s próbálkozásról.

"Én lennék az utolsó ember, aki végig akarná ülni a munkái adaptációját. Az alapján, amit hallottam róluk, kifejezetten kellemetlen élmény lenne ez, bármiféle jó ok nélkül."

Hirdetés

Moore a Hollywooddal kapcsolatos erús gyűlöletéről is ismert. Az író még a V mint vérbosszút sem látta, annak ellenére, hogy az minden szempontból hatalmas siker volt.

Amikor a HBO elkezdte tervezni a Watchmen sorozatot, akkor felkeresték Moore-t, annak ellenére, hogy tudták, mire vállalkoznak

"Volt egy incidens, illetve hát egy záró incidens, legalábbis részemről. Kaptam egy vastag csomagot a Federal Expressztől, amiben volt egy kék barbecue kötény, egy nagy hidrogén szimbólummal a közepén. Mellette feküdt egy nagy levél a Watchmen showrunnerjétől. Semmit sem hallottam a projektről addig a pontig.

A levél azzal nyitott, hogy »Mr. Moore, én vagyok az a barom, aki épp elpusztítja a Watchment«. Nem ez volt a legjobb nyitás, amit valaha láttam. Számomra a többi is csak neurotikus magyarázkodásnak tűnt."

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Moore nyilván nem volt lenyűgözve, sőt, kifejezetten megsértődött, hogy fel merték keresni a kis, eldugott fészkében.

"Egy nyers és valószínűleg ellenséges válasszal emlékeztettem őket korábbi kérésemre, miszerint se a Warner fejesei, se a kollégái ne keressenek engem semmilyen okból sem."

Az író elmagyarázta, hogy konkrétan lemondott a műveiről a hollywoodi gépezet megállíthatatlan zakatolása miatt.

"A film- és képregényipar olyan dolgokat alkotott, melyeknek semmi közük az én műveimhez, de mégis összekötődnek azokkal a publikum elméjében. Elmondtam nekik, hogy »nézzétek, számomra ez kellemetlen, és nem akarom, hogy bármi közöm legyen hozzátok vagy a sorozatotokhoz, ne keressetek többet«."

A széria nagyon jól szerepelt a kritikusoknál és hét Emmy díjat is bezsebelt 2020-ban. Moore-t ez sem hatotta meg.

"Amikor láttam a díjátadókat, és hogy a Watchmen nyert, akkor az járt a fejemben, hogy »te jó Isten, ezek azt gondolják, hogy ez a Watchmen?« Ezek tényleg azt hiszik, hogy egy sötét, realisztikus szuperhős franchise-ról van szó, aminek valami köze van a fehér felsőbbrendűséghez. Ezek tényleg nem értik? A Watchmen vagy 40 éves, és egy relatíve egyszerű sztori a többi munkámhoz képest. Mekkora esélye van annak, hogy megértettek bármit az üzenetből azóta? Az ilyesmik miatt rosszabb érzéseim vannak azokkal a munkákkal kapcsolatban. Kicsit mindig kevesebbé válnak a szívemben."

Attól, hogy Moore persze megrögzött gyűlölője mindennek, amit csinálnak a szent szövegeivel, mi még nyugodtan élvezhetjük az adaptációkat. Moore mester pedig szabadon kiabálhat a napba, amennyit csak szeretne.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)