Hirdetés

A Wonder Woman népeként ismert amazonok között egy transznemű hőst is bemutatott a DC Comics

|

A DC egyúttal újra elmagyarázta azt is nekünk, miért nem csak és kizárólag fehér nők vannak az amazonok soraiban.

Hirdetés

Nemrég jelent meg a Nubia & The Amazons képregénysorozat első száma. Nubiáról, Wonder Woman fekete ikertestévéről már korábban is írtunk, ő 1973 óta létezik a DC Comics képregényeiben, a Future State: Immortal Wonder Woman képregényékben pedig ideiglenesen át is vette az eredeti Wonder Woman, Diana helyét. Jelenleg Nubia vezeti kirányőként az amazonok népét, uralkodásával foglalkozik az említett új képregénysorozat is.

Az első számban rögtön elmagyarázzák újra, hogyan születnek az új amazonok a füzetekben, ami sokak számára világossá teheti azt, miért léteznek közöttük például különböző etnikumhoz tartozó harcosnők. A DC világában létezik ugyanis egy Well of Souls nevezetű portál, ami az alvilágból visszahozza azokat a nőket, akik "a férfiak világának szörnyűségei" miatt haltak meg. Ők halhatatlan amazonként támadnak fel.

Hirdetés

A hatrészesre tervezett Nubia & The Amazons minisorozat első lapszámában öt új amazon harcosnő születik meg ily módon. Ők kezdetben semmire sem emlékeznek korábbi életükből, egyikük számára pedig minden korábbi amazonnál különlegesebb volt ez az újjászületés. Miután az öt új harcosnő megkapta a megfelelő kiképzést, átmentek a próbatételeken, és kiosztották nekik a szerepköreiket az amazonok társadalmán belül, hivatalosan is bemutatják őket a népnek.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

A bemutatkozás során pedig egyikük, Bia könnyekben tör ki, és elmondja, erre a pillanatra várt a lelke egész életében. A képregény szerzői, Stephanie Williams és Vita Ayala Twitteren tisztázták a dolgot, és konkretizálták azt, hogy Bia egy transznemű nő, vagyis férfiként született, az amazonok között viszont immár nőként támadt fel.

Az egyébként rendhagyónak mondható a jelenlegi képregényes kultúrában, hogy mindezt egyetlen valóban érzelmes képkockával megoldották, és nem kellett mindehhez hatalmas bejelentés vagy szivárványos logó a füzet borítóján. 

Lynda Carter, az eredeti Wonder Woman tévésorozat főszereplője így kommentálta Twitteren mindezt:

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)