Hirdetés

Napi büntetés: a háború borzalmai három Action Man reklámban

|

Először talán nevetni fogsz majd a zseniális Action Man reklámokon, aztán megérted, milyen komoly mondanivalójuk van. A poszttraumatikus stressz Action Man akciófigurát mindenkinek!

Hirdetés

Aki valaha akár egy kicsit is belegondolt abba, hogy milyen borzalmas dolog a háború, az tudja, hogy a katonák szörnyű lelki megpróbáltatásokat élnek át, barátaikat, társaikat vesztik el nap, mint nap, vagy nem csak lelki, de testi sérülést is szereznek a harcmezőn.

A virtuális háború jó móka, de a valódi korántsem az. Erre kíván rávilágítani a Veterans For Peace UK videója, amiben a fiktív Action Man: Harctéri Áldozatok akciófigura-széria 90-es évekbeli reklámjait láthatjuk. Az első a poszttraumatikus stressz-Action Man, aki alkoholista, drogos, paranoiás, és végül fel is akasztja magát, a második a lebénult, folyamatos fájdalmakkal küzdő, az államtól támogatást nem kapó Action Man, a harmadik pedig a szinte-halott Action Man, aki azért kitüntetést kap, mielőtt eltemetik. 

A Veterans For Peace UK azért indította kampányát (és azért így indította), mert így kíván tiltakozni az ellen, hogy a brit hadsereg 16 éveseket toboroz a „legveszélyesebb munkákra”.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)