Hirdetés

Egy Star Wars képregényből derülhet fény Snoke és Palpatine kapcsolatára

|

Konkrétumokat még nem árult el nekünk a füzet sem, de azért egy elég masszív utalást már kaptunk a Star Wars kánon egyik legtitokzatosabb karaktere kapcsán.

Hirdetés

Egyelőre még nem tudni, hogy a Star Wars: Skywalker kora mennyire teszi majd rendbe a dolgokat Snoke vezér kiléte körül. Mint ismeretes, a Star Wars: Az utolsó Jedik esetében Rian Johnson nem sokat foglalkozott az aktuális főgonoszként felvezetett Snoke hátterével, sőt gyorsan pontot is tett az Első Rend vezetőjének sztorija végére. A Star Wars világában viszont pont az a szép, hogy rendelkezésre áll egy csomó másik médium, regényeken és képregényeken át is ki lehet bontani az egyes karakterek történetét - most épp az utóbbiról van szó.

Hirdetés

Az Age of Resistance: Supreme Leader Snoke képregényben Snoke vezér épp Kylo Rent tanítja a Dagobah bolygón - előzménysztoriról van szó, ami azt mutatja be, hogy lett Ben Solóból a Ren egyik lovagja. Itt ejti el Snoke az alábbi képen látható mondatot, ami így szól:

"Ha helyetted a nagybátyádat állt volna az oldalamon, akkor a galaxis már rég az enyém lenne."

Itt Snoke értelemszerűen Luke Skywalkerre gondol, aki nyilván hatalmas erőknek parancsol, így bárki számára hasznos szövetséges lenne. Ha viszont egy kicsit jobban megfigyeljük a mondatot, akkor egyértelmű hasonlóságot fedezhetünk fel Palpatine egykori mondataival, aki bizony konkrétan megpróbálta maga mellé állítani Luke-ot, és rá akarta venni, hogy ölje meg saját apját, Darth Vadert. Persze az (akkor még) ifjú Skywalker nem engedett a sötét oldal csábításának, A Jedi visszatér végén pedig az uralkodó húzta a rövidebbet, Palpatine császár meghalt.

Vagy talán mégsem? Simán elképzelhető, hogy Palpatine átmentette a tudatát mondjuk egy klón testébe, a régi Star Wars képregényekből és könyvekből pedig tudjuk (bár ezek most már nem képeik a kánon részét), hogy a klóntestek gyorsan amortizálódnak, ez lehet a magyarázat Snoke cseppet sem megnyerő küllemére is. Igazán nagy válaszokra persze csak a Star Wars: Skywalker kora mozitól számíthatunk, immár J. J. Abramsen múlik, hogy konkrétumokat nyújt át a rajongóknak, vagy továbbra is meghagy bennünket a sötétben. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)