Hirdetés

Akár börtönbe is kerülhet Alec Baldwin a Rust forgatásán történt tragédia miatt

|

Az operatőr halála számos kérdést felvet a produkcióval kapcsolatban, melyekre a színésznek is felelnie kell.

Hirdetés

A múlt héten járta be a világot a hír, hogy Alec Baldwin egy ártalmatlannak gondolt kellékfegyverrel véletlenül lelőtte a vezető operatőr Halyna Hutchinst a Rust című film új-mexikói forgatásán, az áldozat mögött guggoló Joel Souza rendezőt pedig megsebesítette.

A tragikus baleset nyilvánosságra jutott részletei alapján ugyan nem valószínű, hogy a mit sem sejtő színészt felelősségre fogják vonni a lövés miatt, a médiának nyilatkozó jogászok szerint viszont ennél jóval bonyolultabb Baldwin helyzete.

Hirdetés

A színész ugyanis egyben a Rust producere is, tehát pozíciójánál fogva felelősségre vonható a forgatáson kialakult körülmények miatt:

"Ha voltak olyan kanyarok, amiket levágtak, és ezek szerepet játszottak a vezető operatőr halálában és a rendező sérülésében, akkor Alec Baldwin nagyon is felelősségre vonható, nem mint színész, hanem mint producer."

- véli a USA Today által megszólaltatott ügyvéd Miguel Custodio, aki a személyi sérüléssel járó esetekre szakosodott. Az Index pedig a New York Post cikkét idézi, melyben többek között egy új-mexikói büntetőjogász, Erlinda Johnson fogalmazott meg hasonló álláspontot:

"A vádnak csupán azt kell bizonyítania, hogy Baldwin, a főgyártásvezető nem járt el kellő elővigyázatossággal. Ha ez sikerül, tizennyolc hónapig terjedő börtön a büntetési tétel."

Egy harmadik szakértő, Denise Bohdan védőügyvéd arra hívta fel a figyelmet, hogy Baldwin polgári perrel is szembenézhet, melyben akár több millió dolláros kártérítést is igényelhetnek tőle.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Magyarán nem csak a tragédia feldolgozása miatt várhat nehéz időszak a színészre, aki egyébként a balesetet követően a Twitteren nyilatkozott az érzéseiről. Baldwin számára viszont valamelyest vigaszt nyújthat, hogy a 42 éves, egygyermekes áldozat édesapja nemrég úgy nyilatkozott a The U.S. Sunnak, hogy nem őt, hanem a kellékeseket tartja felelősnek a balesetért.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)