Hirdetés

Akár Eminem is megkaphatta volna a Mad Max - A harag útja főszerepét

|

A rendező maga árulta el, hogy a legendás rapper is belebújhatott volna Max Rockatansky bőrszerkójába.

Hirdetés

A 2015-ös Mad Max - A harag útja megjelenése előtt ugyan voltak kételyek, hogy Tom Hardy vajon képes lesz-e pótolni Mel Gibsont Max Rockatansky szerepében, ám végül az optimista tábornak lett igaza, hiszen a brit színész végül itt is brillírozott, maga a film pedig méltó folytatása lett a legendás szériának.

No de hogyan alakult volna, ha egy teljesen más arc huppan be a Pursuit Special volánja mögé? El tudnátok képzelni mondjuk Marshall Matherst, vagyis Eminemet a szerepben? A rendező George Miller olyannyira el tudta, hogy még meg is kereste a lehetőséggel a hip-hop királyát.

Hirdetés

A szériát jegyző direktor a film születéséről szóló, márciusban érkező könyv interjúalanyaként tárta fel, hogy még a néhai Brittany Murphy ajánlotta be nála az előadót, akivel a 8 mérföldben szerepeltek együtt. Miller a 2006-os Táncoló talpak forgatásán kérdezett rá Murphynél, hogy szerinte jó Mad Max lehetne-e Eminemből, a színésznő pedig csodálatos tehetségként jellemezte a rappert.

Ezek után meg is keresték Matherst a szereppel, ám egy banális ok miatt sosem jutottak ennél tovább:

"Felvettük vele a kapcsolatot, de csak eddig jutottunk a dologgal. Akkoriban Ausztráliában akartuk forgatni, és ő egyszerűen nem akarta elhagyni az otthonát. Szerintem az volt a benyomása, hogy ha a saját államában is meg tudja csinálni, akkor benne van."

Márpedig az északkeleti Michigan nem igazán bővelkedik a sivatagokban, így Eminem is megmaradt a rímfaragásnál. A sztori extra adaléka, hogy a kinézett helyszínt sújtó esős idő miatt később az ausztrál forgatás is kútba esett, így a stáb végül Namíbiában kötött ki, ahol még speciális effektek nélkül is csodás felvételeket lőttek.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


De nem csak az Eminem-szál miatt érdekes a Miller-interjú, a rendező abba is beavatta az olvasókat, hogy Hardy végül minek köszönhette a szerepet. A válogatás végén Jeremy Rennerrel (Sólyomszemmel) és a kannibalizmus-botránya miatt azóta kegyvesztetté vált Armie Hammerrel maradt versenyben, és lényegében azzal kerekedett felül, hogy leköpte az egyik riválisát.

"A folyamat végéhez közeledve Hardy bizonyult befutónak, Jeremy Renner és Armie Hammer mellett. A meghallgatás részeként Hardy és Hammer még együtt is felolvastak, és amikor az előbbi már fogcsikorgatva köpködte a partnerét, Hammer azt mondta Millernek, hogy Hardynak nagyobb szüksége van rá, hogy Max legyen, mint neki."

- írja a Blood, Sweat & Chrome: The Wild and True Story of Mad Max: Fury Road című könyv, melyet a Vulture egykori újságírója, Kyle Buchanan jegyez. Ezzel azonban még mindig nem értünk a szerepválogatós anekdoták végére, a Charlize Theron által életre keltett Furiosa megformálására ugyanis szintén szóba került egy zenész, méghozzá nem más, mint Rihanna.

Buchanan könyve szerint az előadó még egy meghallgatásra is elment, ahol jó pontot szerzett a rendezőnél az extravagáns szerelésével:

"A színészek többnyire átlagos öltözékben jelennek meg, de barátom, Rihanna lenyűgözően nézett ki, amikor belépett" - mesélte Miller. "Nem vagyok benne biztos, hogy egyáltalán tisztában volt a film tartalmával, szóval csak felöltözött Rihannaként, ami pont jó választás volt."

Mindent összegezve tehát akár egy Eminem-Rihanna párossal leforgatott Mad Maxet is kaphattunk volna, ami kétségkívül izgalmasan hangzik, de azért jobb, hogy nem így történt. Furiosa karakterével egyébként egy spin-off is készül Anya Taylor Joy főszereplésével, ám ez csak 2024-ben érkezik.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)