Hirdetés

Alakul a botrány a Netflix kleopátrás dokudrámája körül

|

Egy egyiptomi ügyvéd kezdeményezte, hogy tiltsák be a Netflixet az észak-afrikai országban.

Hirdetés

Kleopátra lehet a következő kis hableány, legalábbis ha a Netflix új dokumentarista drámasorozata körüli indulatokat nézzük. A streaming-szolgáltató múlt héten mutatta be Queen Cleopatra című alkotásának előzetesét, amely komoly felzúdulást váltott ki az egyiptomiakból.

A dokudráma különlegessége, hogy az egyiptomi királynőt a félvér Adele James brit színész alakítja. Ez sokakat felháborított, mivel sokan úgy érzik, hogy a Netflix alkotása megváltoztatja a történelmet.

Hirdetés

Kleopátra időszámításunk előtt 69-ben született az egyiptomi Alexandriában, a görög Ptolemaida-dinasztia tagjaként, XII. Ptolemaiosz fáraó lányaként. A Netflix drámáján felháborodó egyiptomi akadémikusok szerint a királynő így európai származású, azaz nem lehetett színes bőrű. Azonban Kleopátra anyja, V. Kleopátra származásával kapcsolatban nincs tudományos konszenzus, így könnyen megeshet, hogy afrikai származású lehetett.

A Variety értesülései szerint egy egyiptomi ügyvédet annyira felháborított az eset, hogy kezdeményezte a Netflix teljes betiltását Egyiptomban, hogy így akadályozza meg a Queen Cleopatra bemutatását. Az indoklás szerint a film ugyanis megsérti az egyiptomi médiatörvényeket.

A Netflix egyelőre nem reagált a kritikákra a május 10-én érkező sorozattal kapcsolatban. Adele James a Twitter-oldalán azt javasolta azoknak, akiket zavar a személye, hogy "ha nem tetszik a szereposztás, ne nézd meg a sorozatot."

Kleopátra filmes megjelenítésével kapcsolatban nem ez az első botrány. Korábban szóba került, hogy az izraeli születésű Gal Gadot is eljátszaná az egyiptomi királynőt, de ezt a filmet végül nem készítették el. Elizabeth Taylor 1963-ban játszhatta el Kleopátra szerepét, az alakítással kapcsolatban akkortájt az volt a fő kritika, hogy az egyiptomi uralkodónőt túlzottan szexualizálva ábrázolta. 

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)