Hirdetés

Alan Rickman egy időben ott akarta hagyni a Harry Potter szériát, ezért maradt mégis

|

A 2016-ban elhunyt színész naplója izgalmas részleteket árult el a karakterével, Piton professzorral kapcsolatban.

Hirdetés

Sok filmszerető gyomra szorult össze, amikor 2016-ban, 69 éves korában elhunyt Alan Rickman, akit többek között olyan szerepekben imádtunk, mint Hans Gruber (Die Hard), Metatron (Dogma), Notthingham bírája (Robin Hood, a tolvajok fejedelme) és Perselus Piton (Harry Potter filmek). Némi vígaszt nyújtott sokak számára, hogy a zseniális színész kézzel írt naplóbejegyzéseit könyv formájában adják ki, amelyben többek között J.K. Rowling könyveinek adaptálásáról is írt. 

A Madly Deeply: The Diaries of Alan Rickman című könyv várhatóan októberben fog megjelenni, de a The Guardian már közölt belőle részleteket. Ezekből többek között az is kiderült, hogy mi az az egyetlen ok, amiért kitartott Piton eljátszása mellett annak ellenére, hogy volt, amikor abba akarta hagyni. Az ötödik rész forgatása előtt ugyanis kemény időszakon ment át: a prosztatarák egy agresszív változatát diagnosztizálták nála, amelyre kezeléseket kapott.

Hirdetés

A prosztatáját nem sikerült megmenteni, és miután kiengedték a kórházból, a következő sorokat írta a naplójába 2006-ban: 

"Végre igent mondtam a Harry Potter 5-re. Az érzés se nem rossz, se nem jó. Az érv, ami végül győzött, a következő volt: 'Kövesd végig. Ez a te történeted'."

2007-ben egy másik bejegyzés pedig arról szólt, hogy Piton útja mennyire befolyásolta a döntését: 

"Befejeztem az utolsó Harry Potter-könyv elolvasását. Piton hősi halált hal, Potter úgy jellemzi őt a gyerekeinek, mint az egyik legbátrabb embert, akit valaha ismert, és a fiát Albus Perselusnak nevezi el. Ez egy őszinte tiszteletadás volt. Egy apró információba kapaszkodhattam, amit Jo Rowling hét évvel ezelőtt adott - hogy Piton szerette Lilyt".

Alig várjuk, hogy a Madly Deeply: The Diaries of Alan Rickman magyarul is megjelenjen. 

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)