Hirdetés

Alan Rickman súlyos sérülést szenvedett a Die Hard legelső jeleneténél

|

Alan Rickman Hans Gruberje filmtörténeti jelentőségű gonosztevő. A színész mindent beleadott a szerepbe, talán túl sokat is.

Hirdetés

Közeleg a karácsony, ami azt jelenti, hogy előkerülnek a kedvenc karácsonyi filmjeink is. A sort természetesen mindig a Die Harddal nyitjuk, aminek legizgalmasabb karaktere Hans Gruber volt. Alan Rickman egy valóban elképesztő figurát keltett életre a vásznon, és tette ezt, annak ellenére, hogy egyébként sokáig eszében sem volt filmekben szerepelni.

Amikor végre beadta a derekát, akkor a maximumot akarta nyújtani, így ő csinálta az összes kaszkadőrmutatványát is. Ennek aztán meg is lett az ára.

Hirdetés

Rickman egy régi Empire interjúban mesélt az első forgatási élményéről, ami sajnos fájdalmasan végződött. Az első jelenetében a színésznek egy 1 méter magasságban lévő platformról kellett leugrania, aminek egy csúnya térdsérülés lett a vége.

"A doki azt mondta, hogy elszakadhatott egy ínszalag, ami akár hat hónap pihenőt is jelenthetett volna. Még egy jelenetet sem fejeztem be! Még mindig a jelmezemben voltam, és megkérdeztem, hogy 'ráhúzhatom-e a gatyám szárát erre a sín-izére'. Visszamentem a helyszínre és folytattam a forgatást. Az orvos szólt, hogy rá ne helyezzem rá a testsúlyomat."

A sérülés után közvetlenül azt a jelenetet vették fel, amikor Gruber és McClane találkoznak, Rickman eközben gyakorlatilag mindvégig egy lábon állt. A döntött kameranézet alapvetően azt szolgálta, hogy mélyítse a feszültséget Gruber és McClane között, de a kameratrükk egyúttal lehetővé tette a színésznek, hogy ne terhelje a fájós térdét.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Rickman attól rettegett, hogy kirúgják az elbaltázott ugrás után, amire szerencsére nem került sor. Ehelyett a színész csodálatos alakítását a mai napig nagy lelkesedéssel emlegetik, és hozzánk hasonlóan bizonyára idén is sokan újra átélik majd két bejgli között.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)