Hirdetés

Alan Taylornak a Thor: Sötét világ miatt egy életre elment a kedve a rendezéstől

|

A Terminátor: Genisys miatt is kapott bőven a fejére a rajongóktól a Thor: Sötét világ rendezője.

Hirdetés

Alan Taylor korábban olyan remek sorozatokon dolgozott pár epizód erejéig, mint a Trónok harca, a Mad Men - Reklámőrültek, a Maffiózók, a Róma, a Deadwood, vagy a Lost - Eltűntek, mozifilmes próbálkozásai viszont finoman szóval nem arattak osztatlan sikert.

Neki "köszönhettük" ugyanis a 2013-as Thor: Sötét világot, ami sokak szerint az MCU messze legrosszabb filmje, illetve a 2015-ös Terminátor: Genisyst, melyet vannak, akik ugyanilyen jelzővel illetnének a Terminátor széria kapcsán. Bőven kijutott a nézők haragjából ezért a két moziért Taylornak, aki alaposan a szívére vette a kritikákat.

Hirdetés

Taylor nemrég a The Hollywood Reporternek adott interjút, és itt mesélt arról, milyen hatással volt mentális egészségére az említett két blockbuster. Elmondta, hogy az ő fejében egy sokkal gyermekibb, varázslatosabb film körvonalazódott, mint amivé végül a Thor: Sötét világ vált - persze nem biztos, hogy épp a varázslatosság hiányzott ebből a filmből, de ki tudja. Az általa csak "Taylor Cut"-nak nevezett verzió szerinte (meglepő módon) sokkal jobb volt, mint a mozis változat. A Thor: Sötét világ végül világszinten 644 millió dollárt termelt, ugyanakkor megkapta a magáét a kritikusoktól és a nézőktől is. Ez Taylort eléggé kikészítette, barátnője ezért tanácsolta neki azt, hogy ne vállalja el a Terminátor: Genisys rendezését. 

A rendező mégis eleget tett a felkérésnek, a Genisys pedig pontosan ugyanúgy járt, mint a Sötét világ: a kasszáknál nem szerepelt rosszul, a rajongók viszont utálták. Ez volt az a pont, mikor Taylor úgy érezte, elveszítette a motivációt, nem akar többé rendezőként élni. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Az mindenesetre becsülendő, hogy a Trónok harcáért és a Maffiózókért Emmy-díjat kapott Alan Taylor elismerte, más kezében ezek a filmek sem lettek volna katasztrofálisak. Úgy fogalmazott, hogy egy Taika Waititi vagy James Gunn stílusú író-rendező, aki rendelkezik egy nagyon markáns személyes látásmóddal, és ezt érvényesíteni is tudja a munka során, megmenthette volna a Sötét világot. 

Ennek kicsit ellentmond az, hogy eredetileg a Wonder Woment sikerre vivő Patty Jenkins rendezte volna a Thor: Sötét világot, ő azonban passzolta a lehetőséget, mert úgy gondolta, ebből a forgatókönyvből lehetetlen jó filmet csinálni. 

Taylor mindenesetre végül csak megtalálta a módot arra, hogy újra beleszeressen a rendezésbe: ő dirigálta a hamarosan mozikba kerülő The Many Saints of Newarkot, vagyis a Maffiózók sorozat előzményfilmjét, és szintén ő dolgozik majd a Larry Niven könyvén alapuló Ringworld tévéfilmen.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)