Hirdetés

Hatalmas költségvetéssel készül az Amazon A Gyűrűk Ura-sorozata

|

Egy lap betekintést nyert az Amazon saját gyártású sorozatainak pénzügyeibe és kiderült, miután a cég eddigi videós vállalkozásai komoly sikert hoztak, a jövőben még nagyobb kockázatot vállalnak.

Hirdetés

Ugyan az online kereskedelem világában már most legyőzhetetlen óriásnak tűnik az Amazon, Jeff Bezos cége még jobban magához próbálja láncolni a fogyasztókat, aminek az egyik legfontosabb eleme a Prime előfizetés. Ennek az értékét nem csak a Twitchen adott bónuszok, hanem az Amazon Prime Video saját gyártású tartalmaival is igyekeznek növelni, ami eddig nyerő stratégiának tűnik.

Hirdetés

Reuters kezébe jutott belsős dokumentumok szerint az Amazon egyik mérőszáma egy sorozat sikerének megállapításához az úgynevezett "First Stream" névre hallgató adat, ami azt jelöli, melyik sorozatokat nézik meg a friss Prime-előfizetők, ami nagy valószínűséggel azt is jelenti, hogy ezek a tartalmak érték el, hogy regisztráljanak a szolgáltatásra. Ennek alapján a The Grand Tour és Az ember a fellegvárban első évadai voltak a leginkább költséghatékony sorozatok, ugyanis a büdzséjüket az új feliratkozókra leosztva 49 és 63 dollárért hoztak be egy-egy új előfizetőt, ami a 99 dolláros díjnál alacsonyabb összeg. A modell kockázatait egyébként jól illusztrálja az alábbi grafikon, amin látható, hogy a Man In the High Castle második évada már sokkal nagyobb, 500 dollár feletti összegért hozott be egy-egy új nézőt és több más sorozatuk is hasonlóan költségesnek bizonyult.

Ennek ellenére az Amazon továbbra sem hátrál meg és folytatják a komoly költségvetések elkülönítését a különböző sorozatok gyártására, aminek a következő lépcsőfokát A Gyűrűk Ura előzményeit elmesélő szériájuk lehet. A Reuters kezébe került dokumentumok szerint az Amazon 250 millió dollárt költött csak a jogok megszerzésére, belsős forrásaik szerint így nagyjából 500 millió dollárra rúghat majd a sorozat teljes költségvetése a forgatással és a marketinggel együtt. Így nagyjából háromszor annyi új előfizetőt kéne szereznie a sorozatnak, mint Az ember a fellegvárban első két évadának együttvéve, hogy hasonló mértékben térüljön meg a befektetés.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)