Hirdetés

Amber Heard azt állítja, hogy Johnny Depp megerőszakolta a házasságuk alatt

|

Újabb súlyos vád került elő Johnny Depp és Amber Heard nemrég kezdődött rágalmazási perében.

Hirdetés

A napokban vette kezdetét az a rágalmazási per, amit Johnny Depp indított egykori felesége, Amber Heard ellen, amiért az 2018-ban, a The Washington Postnak írt véleménycikkében családon belüli erőszakkal vádolta meg a színészt.

Az ártatlanságához ragaszkodó Depp 50 millió dolláros kártérítést követel a hírneve megsértéséért, mivel a cikk megjelenése után gyakorlatilag derékba tört a karrierje, és olyan produkciókban vesztette el a vezető szerepeit, mint A karib-tenger kalózai- és a Legendás állatok-széria.

Hirdetés

A 2015-ben összeházasodott, majd a következő évben el is vált páros konfliktusát talán senkinek sem kell bemutatnunk, a szövevényes ügyet heves reakciókkal kíséri figyelemmel a közönség. Egyesek Amber Heardnek adnak igazat, Johnny Depp viszont azzal védekezik, hogy igazából ő volt az áldozat, ami a nyilvánosan elérhető információk alapján valóban benne van a pakliban.

A most zajló, élőben közvetített eljárás az egykori házaspár első bírósági összecsapása, Depp viszont korábban az Egyesült Királyságban már elvesztett egy bulvárlap elleni rágalmazási pert, amit Heard a saját győzelmeként értékel. Az exférj a The Sunt szerette volna felelősségre vonni, amiért az "feleségverőnek" nevezte, a brit bíróság azonban arra jutott, hogy az újság nem követett el rágalmazást.

Most viszont közvetlenül Depp és Heard között zajlik a pereskedés, Heard védői pedig egy eddig nem hallott, súlyos vádat hoztak fel az eljárás során. Az alperes azt állítja, hogy 2016-ban, Ausztráliában egy alkalommal Depp 8-10 extasy tablettát vett be, letépte a felesége hálóingét, rugdosva és ütlegelve végighúzta a padlón, majd szexuális erőszakot követett el rajta egy italos üveggel.

Egy másik alkalommal állítólag felpofozta, miután a színésznő kérdőre vonta az egykori párjára, Winona Ryderre utaló "Winona Forever" tetoválása miatt (amit egyébként időközben Wino Foreverré alakított). Ha hihetünk Heardnek, az ütések hatására leesett a kanapéról, majd Depp odament hozzá, és azt mondta, hogy "azt hittem, már végleg megszabadultam a  bennem élő szörnyetegtől".

Johnny Depp és Amber Heard peréről társodalunk, a Bronson nemrégiben egy hosszabb véleménycikket közölt, melynek alább megnézhetitek a videós átiratát

Emellett az a sokat emlegetett eset is előkerült, amikor a színész dühöngeni kezdett, miután ürüléket talált a közös ágyukban. Depp szerint ez a neje és a házukban mulatozó barátnői "jóvoltából" került oda, míg Heard a két kutyájukat okolja.

A nyitóbeszédek alapján egy újabb csúnya eljárásra számíthatunk, ahol sorra szétcincálják majd az utóbbi évek során elhangzott sztorikat. Johnny Depp álláspontja mindenesetre változatlan, a színész ügyvédje hangsúlyozta, hogy a "mélységesen zavarodott" feleség volt az erőszakos fél, a férj pedig békésen tűrte a visszaéléseket, mivel az abuzív édesanyja mellett már gyerekként megtanulta, hogy miként kezelje az ilyen embereket.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Ami a szexuális erőszakra vonatkozó vádat illeti, a Depp szóvivője szerint ilyesmiről még szó sem volt a páros konfliktusának kezdetén, ezzel Heard csak később állt elő, hogy ne veszítse el az ellene indított rágalmazási pert.

"Ezek a kitalált állítások soha nem hangzottak el Amber vádaskodásainak 2016-os kezdetekor, csak évekkel később kerültek elő, mikor beperelték rágalmazásért, miután a véleménycikkében megjegyezte, hogy "szexuális erőszak" áldozata volt. A szóhasználat kulcsfontosságú egy rágalmazási ügyben, és ezek a vádak kényelmes módon csak a per után kerültek elő. Ez is az ő alaposan kidolgozott, hamis állításainak korábbi mintáját követi, amelyek az idő múlásával folyamatosan változtak és fejlődtek a hollywoodi sokkeltés érdekében, aminek Amber a mesterévé vált, és egy komoly társadalmi mozgalommal [a Metoo - a szerk] való visszaélésre használt fel."

Hogy kinek van igaza, azt a bíróság fogja eldönteni, mi pedig csak annyit tudunk hozzáfűzni, hogy az eljárással remélhetőleg végérvényesen, és nem utolsósorban igazságosan sikerül lezárni ezt az elmérgesedett konfliktust.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)