Hirdetés

Amber Heard és Johnny Depp is közleményt adott ki az ítélethirdetés után

|

Johnny Depp megnyerte a pert, Amber Heard nem hagyta szó nélkül az ítéletet.

Hirdetés

Tegnap éjjel pont került a hat héten át tartó, és az egész világ árgus szemei által figyelt tárgyalássorozatnak, egyhangú ítéletet hozott a héttagú esküdtszék. Az esküdtek Johnny Deppnek adtak igazat, úgy határoztak, hogy Amber Heard 2018-as cikkében tudatosan és szánt szándékkal hazudott, Depp pedig valójában nem zaklatta volt feleségét. 

Mindezért Heardnek összesen 10,35 millió dollárt kell fizetne Johnny Deppnek - eredetileg 10 millió dollár kártérítést plusz 5 millió büntető kártérítést állapított meg az esküdtszék, de a helyi törvények szerint a büntető kártérítés maximuma 350 ezer dollár, így a bírónő módosította az ítéletet. Heard ugyebár anno viszontkeresettel élt (100 millió dollárra perelte vissza az őt 50 millióra perelő Deppet). Az esküdtszék számára 2 millió dollár kártérítést ítélt meg, mivel döntésük szerint Depp volt ügyvéde valótlanul állította azt, hogy Heard és barátai a pár egyik nagy veszekedése után kihívták a rendőrséget, de mivel a hatóságok mindent rendben találtak, gyorsan kiöntöttek egy kis bort, rumlit csináltak, és újra hívták a rendőröket.

Hirdetés

Az ítélet meghozatalát követően mindkét fél, tehát Amber Heard és Johnny Depp is közleményt adott ki.

Heard értelemszerűen nem volt elégedett az ítéletett:

"Szavakkal kifejezhetetlen az a csalódottság, amit ma érzek. Megszakad a szívem, hogy a bizonyítékok hegye még mindig nem volt elég ahhoz, hogy szembeszálljak a volt férjem aránytalan hatalmával és befolyásával. Még csalódottabb vagyok amiatt, amit ez az ítélet más nők számára jelent. Ez egy visszalépés. Visszaállítja az idő kerekét egy olyan időbe, amikor még nyilvánosan megszégyeníthettek és megalázhattak egy nőt, aki felemelte a szavát és beszélt. Visszaveti azt az elképzelést, hogy a nők elleni erőszakot komolyan kell venni.

Úgy vélem, Johnny ügyvédeinek sikerült elérniük, hogy az esküdtszék figyelmen kívül hagyja a szólásszabadság kulcsfontosságú kérdését, és figyelmen kívül hagyja azokat a bizonyítékokat, amelyek annyira meggyőzőek voltak, hogy az Egyesült Királyságban nyertünk. Szomorú vagyok, hogy elvesztettem ezt az ügyet. De még szomorúbb vagyok, hogy úgy tűnik, elvesztettem egy olyan jogot, amelyről azt hittem, hogy amerikaiként megvan - a szabad és nyílt beszédhez való jogot."

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Depp pedig úgy érezte, végre visszakapta az életét:

"Hat évvel ezelőtt örökre megváltozott az életem, a gyermekeim élete, a hozzám legközelebb állók élete és azoknak az embereknek az élete is, akik sok-sok éven át támogattak és hittek bennem. Mindez egy szempillantás alatt. A médián keresztül hamis, nagyon súlyos és büntetőjogi vádakkal illettek, ami a gyűlöletkeltő tartalmak végtelen áradatát váltotta ki, noha soha nem emeltek vádat ellenem. Ez már kétszer is bejárta a világot egy nanoszekundumon belül, és szeizmikus hatással volt az életemre és a karrieremre. És hat évvel később az esküdtszék visszaadta az életemet. Ezt alázatosan veszem tudomásul.

Az ügy elindításával a kezdetektől az igazság feltárása volt a célom, függetlenül a végeredménytől. Az igazság kimondásával tartoztam a gyermekeimnek és mindazoknak, akik kitartóan támogattak engem. Békében érzem magam, tudván, hogy ezt végre sikerült elérnem. Lenyűgözött, és továbbra is lenyűgöz az a szeretet, az a kolosszális támogatás és kedvesség, amely a világ minden tájáról érkezett hozzám. Remélem, hogy az igazság kimondására irányuló törekvésem segített másoknak, férfiaknak vagy nőknek, akik az én helyzetemben találták magukat, és hogy az őket támogatók soha nem adják fel. Azt is remélem, hogy a bíróságokon és a médiában is visszatér az az elv, mely szerint valaki ártatlan, amíg a bűnösségét be nem bizonyítják. "

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)