Hirdetés

Amerika Kapitány minden idők legnagyobb Bosszúállók csapatát hívta össze - szó szerint

|

Az AXE: Judgment Day képregénysorozat ötödik lapszámában Amerika Kapitány olyat lépett, mire nem volt még példa a Marvel történetében.

Hirdetés

Megszokhattuk, hogy a mainstream képregénykiadók évről évre futószalagon szállítják a nagyobb, több címen is átívelő képregényes crossover sztorikat, a Marvel Comicsnál most épp az AXE: Judgment Day nevezetű esemény zajlik - az AXE a három résztvevő szuperhőscsapatra utal (Avengers, X-Men, Eternals).

A történet szerint gyakorlatilag apokaliptikus állapotok uralkodnak a Földön, ugyanis egy feltámadó Celestial (azaz "Égi", tudjátok ők azok a hatalmas kozmikus lények, akik az Örökkévalók mozifilmben is fontos szerephez jutottak) ítéletet mond a bolygó egész lakossága fölött. Egyenként is megítéltetnek az emberek, és ezt olyan szuperhősök is elbukják, mint például Amerika Kapitány, akinél pozitívabb karaktert nehéz lenne elképzelni. Az Égi ítélete szerint azonban ez is kevés - nem tudjuk, egészen pontosan milyen alapon hoz döntéseket a kozmikus entitás.

Hirdetés

Teljesen kilátástalan a hősök és úgy általában az egész emberiség helyzete, a világ lángokban áll, az óceánok vize felforrva bugyog, a remény szikrája sem pislákol. Amerika Kapitány, ekkor döntött úgy, hogy szólni fog a Föld még életben lévő polgáraihoz. A mutáns Jean Grey segítségével mentális üzenetet küldött a bolygó minden lakójának, melyben hivatalosan is Bosszúállónak nevezte ki őket. Mindazok tehát, akik még életben vannak a Földön, jelenleg a Bosszúállók tagjai.

Mindez persze nem gátolta meg az Égit abban, hogy azonnal elporlassza Amerika Kapitányt. A halál azonban jelenleg még a korábbiaknál is jelentéktelenebb dolog a Marvel képregényes univerzumában, mivel az X-Men tagjai képesek feltámasztani halott társaikat. Ezt eddig csak és kizárólag mutánsok esetében alkalmazták, de most először feltámasztottak egy nem mutáns hőst is. 

Az AXE: Judgment Day 5. számának utolsó oldalából kiderül, hogy az illető nem más, mint maga Amerika Kapitány:

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)