Hirdetés

Amerika Kapitány: Polgárháború - a háború jól fizet

|

Kivételesen jól nyitott hazájában az Amerika Kapitány: Polgárháború. Globálisan már garantált az 1 milliárd dollár.

Hirdetés

Számos országban - köztük a szomszédos Ausztriában vagy az Egyesült királyságban - már a múlt héten bemutatkozott a Marvel legújabb sikervárományos darabja és szerdáig összesen 261,6 millió dollárt kalapozott össze világszerte. A globális bemutatkozás viszont csak most történik meg (például nálunk is) és az előjelek szerint nem vall szégyent korábbi társaira.

A csütörtöki premier előtti vetítéseken - mivel a legtöbb országban péntek a premier nap - az Amerika Kapitány: Polgárháború durván 25 milliót szedett össze 4226 moziban, részben az IMAX vetítéseknek köszönhetően.

Ezzel ugyan távol áll a Star Wars - Az ébredő Erő ugyanezen a napon szerzett 57 milliójától, de J.J. Abrams munkája egyébként is majd minden létező rekordot megdöntött akkor, erre a Marvel harmaik fázisának nyitófilmje nem is pályázott, viszont a stúdió korábbi, hasonlóan nagy volumenű alkotásaihoz hasonlóan ez is szépen teljesít. 

Az Amerika Kapiány: Polgárháborúé lehet minden idők negyedik legnagyobb nyitóhétvégéje a Star Wars - Az ébredő Erő (248 millió), a Jurassic World (208,8 millió), a Bosszúállók (207,4 millió), beelőzve a Bosszúállók: Ultron korát és annak "csekély" 191,3 milliós nyitányát.

Hosszútávon is biztonságban van jó darabig, hála a rendkívül pozitív kritikáknak (Rotten-en 92%-on áll jelenleg), valamint hogy a következő nagy versenyző, az X-Men: Apokalipszis odakint csak a hó végén érkezik majd.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)