Hirdetés

Elhunyt Andy Vajna

|

A filmipar magyar származású, de nemzetközi szinten is elismert alakja hosszú betegség után távozott.

Hirdetés

A Magyar Nemzeti Filmalap az MTI-n keresztül adott hírt arról, hogy a nemzeti filmipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos életének 75. évében, otthonában hunyt el.

Hirdetés

Vajna András György néven született Budapesten. 1956-ban, 12 éves korában, menekült el Magyarországról, először Kanadába, majd Los Angelesbe került. Első filmje a Rambo -  Első vér volt, de hozzá kötődik a terminátor sorozat is. Filmes cége, az 1989-ben megalakult Cinergi Production továbbá olyan alkotások elkészítéséért is felelt, mint a Medicine Man, a Dredd bíró, az Evita, a Die Hard - Az élet mindig drága. Ő alapította a hazai Intercom filmforgalmazó vállalatot, illetve - Rabb Sándor Alexszel közösen - a számos videojátékhoz átvezetőket és trailereket készítő DIGIC Picturest is. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)