Hirdetés

Külön pert is indítanak Anton Yelchin szülei a színész halálos balesete után

|

A Fiat Chrysler visszahívja a hibás váltókarral felszerelt autókat, amiről bizarr módon egy héttel a halála után Anton Yelchin is kapott egy e-mailt. A színész szülei szerint ez viszont nem elég az autógyártó részéről, így egy külön pert is indítottak a cég ellen.

Hirdetés

Rengeteg balesetet, köztük a Star Trek-sorozatban is feltűnt Anton Yelchin halálát okozta a Fiat Chrysler által használt egyik alkatrész, az emiatt indult csoportos per során pedig valószínűleg súlyos összegeket kell majd kifizetnie a gyártónak. Ennek ellenére a színész szülei, Viktor és Irina külön pert is indítottak.

"A biztonsági okokból történő visszahívás túl kevés volt és túl későn lépte meg a gyártó. Soha nem is szabadott volna felhasználniuk ezt az alkatrészt" - mondta a Ylechin családot képviselő ügyvéd a keddi sajtótájékoztatón, majd hozzátette, a cég "a biztonság elé helyezte a profitot".

A Star Trek filmekben is pótolhatatlan színész balesetét egy olyan váltókar okozta, ami minden sebességváltás után ugyanabba a pozícióba állt vissza, így többen kiszálltak az érintett modellekből, miután azt hitték, üres fokozatban hagyták az autót, ami így később magától elindult. A szülőket pedig az sem igazán vigasztalja, hogy a baleset óta több mint nyolcszázezer példányt hívtak vissza az érintett autók közül.

"Ő volt az egyetlen fiunk. Természetellenes, ha a szülőknek kell eltemetniük a gyermeküket" - mondta Anton édesapja, Viktor Yelchin. "Antont nem érdekelte, hogy sztár legyen. Nagyon is szerette az életet... a halálával megmentette mások életét" - tette hozzá könnyeivel küszködve a színész édesanyja.

A tragikus eset feldolgozásában valószínűleg az sem segített, hogy hét nappal a színész halála után egy automatikus e-mail érkezett Yelchinnek címezve, ami a visszahívás mellett arra emlékeztette, hogy egy szoftverfrissítést is kérhet az autóra, ami egy automatikus kézifék funkciót ad a szoftverhez. A gyártó egyébként közleményben ajánlotta fel együttérzését a Yelchin családnak, ahogy arra is biztatták a kérdéses váltóval szerelt autók tulajdonosait, hogy kövessék a visszahívási értesítéssel együtt kiküldött utasításokat és mindig használják a kéziféket, mielőtt kiszállnak az autójukból.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)