Hirdetés

Filmek készülnek az Atlas Comics képregényekből, de mit is kell tudni erről a kiadóról?

|

A Paramount Pictures fogja adaptálni a veteránnak számító kiadó füzeteit. Egyesek teljesen összemossák az Atlast a Marvel Comicsszal, de ennél jóval bonyolultabb a helyzet.

Hirdetés

Bár a legtöbben a Marvelt és a DC-t ismerik csupán a nagyobb amerikai képregénykiadók közül, de azért akadnak még egyéb régi és új versenyzők is a piacon. Most épp az egyik régi motoros kapcsán kezd forrósodni a hangulat. Az Atlas Comicsban ugyanis többségi tulajdonrészt szerzett a Steven Paul producer (Páncélba zárt szellem, A szellemlovas: A bosszú ereje) érdekeltségébe tartozó SP Media Group, az új főnök pedig meg is kötötte első fontos szerződését: a Paramount Picturesszel állapodtak meg arról, hogy a stúdió fogja finanszírozni, készíteni és terjeszteni a jövőben az Atlas Comics képregényein alapuló filmeket. 

Hirdetés

Ezzel párhuzamosan leszerződtették Akiva Goldsman forgatókönyvírót is, aki nevéhez olyan remek mozik is fűződnek, mint az Egy csodálatos elme, de repertoárjában azért ott van a kevésbé jól csengő Batman és Robin is. No, de mit is kell tudni erről az Atlas Comicsról? A friss egyességgel kapcsolatos több hírben is a Marvel Comics elődjeként nevezik meg, de valójában nem erről van szó. Következzék tehát egy képregényes gyorstalpaló a Marvel múltjáról és az Atlas Comicsról.

1936-ban alapította meg kiadócége egyik divíziójaként Martin Goodman a Timely Comicsot, avagy a Timely Publicationst. A Timely adta ki 1939-ben a Marvel Comics nevezetű képregénysorozat legendás első számát is, amelyben olyan klasszikus hősök mutatkoztak be, mint az eredeti Fáklya (Jim Hammond, aki nem tévesztendő össze a Fantasztikus Négyes oszlopos tagjával, Johnny Stormmal), vagy épp Namor, a Torpedó. Ugyancsak ennél a kiadónál indul el a Captain America Comics sorozat is. A második világháborút követően azonban csökkent a szuperhősös füzetek népszerűsége, a Timely pedig profilt és nevet váltott, 1951-ben Atlas Comics lett belőle. Ebben az időben a világon mindennel foglalkoztak: Amerika Kapitány és más hősök történetei mellett horror, western, bűnügyi, szörnyes, középkori, romantikus, de még mókás állatos kiadványokkal is jelentkeztek. Az újabb hatalmas változást Stan Lee hozta el, akinek vezényletével (1961-től már Marvel Comics néven) elindult a szuperhősös képregények új irányvonalának máig tartó hódítása. 

Mostani hírünkben viszont nem az előző bekezdésben említett Atlas Comicsról van szó, nem is lehetne, hiszen az a cég már Marvel néven él tovább. Martin Goodman azonban a 1968-ban eladta a Marvelt, majd '72-ben távozott is a kiadótól. Ekkor alapította meg a Seaboard Periodicals nevű céget és hozott létre egy új képregénykiadót, ismételten Atlas Comics néven. A képregénygyűjtők a faramuci helyzet leegyszerűsítésének érdekében ezt a kiadót Atlas/Seaboard néven szokták emlegetni. Goodman szerkesztőként a veteránnak számító Jeff Rovint igazolta le, író/rajzoló pozícióba pedig Larry Liebert, azaz Stan Lee testvérét szerződtette (Lee eredeti neve ugyebár Stanley Martin Lieber volt). Összesen 23 képregénysorozatot és öt képregényes magazint sikerült kiadni, mielőtt 1975-ben bebukott az egész terv, és lehúzta a rolót az Atlas ComicMartin Goodman unokája, Jason Goodman 2010-ben viszont feltámasztotta az Atlast, most pedig ebbe az új felállásba vásárolta be magát az SP Media Group, és ennek a kiadónak a füzeteit fogja a jövőben filmre vinni a Paramount Pictures. 

A jelenlegi tervek szerint az első adaptációt 2020-ban kezdhetik el forgatni, és 2021-ben mutathatják be. Ezt követően évente minimum egy új Atlas filmet moziba akar küldeni a Paramount. Először 60 millió dolláros költségvetéssel terveznek, de később ez felugorhat a legnagyobb szuperhősös mozik számaiig is, nyilván ehhez megfelelő nézettséget kell hozni. Az Atlas Comics leghíresebb karakterei közé Devilina, Demon Hunter, Grim Ghost, Tiger-Man és Scorpion tartoznak, leghamarabb talán az ő filmjeikre számíthatunk.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)