Hirdetés

Átverve érzed magad egy előzetes után? Pereld be a stúdiót!

|

Precedenst teremthet a Yesterday és Ana de Armas esete.

Hirdetés

Biztosan veletek is előfordult már, hogy megnéztétek egy adott film előzeteseit, ami alapján kihagyhatatlannak tűnt a produkció, a moziban azonban arra lettetek figyelmesek, hogy több olyan jelenet is kimaradt, ami a kedvcsinálókban kifejezetten sokat adott az értékhez.

Az ilyen esetek száma a következő időszakban drasztikusan lecsökkenhet, hiszen egy amerikai bíró, Stephen Wilson úgy döntött, mostantól a megtévesztő trailerek miatt igenis be lehet majd perelni a filmstúdiókat.

Hirdetés

Az ügy a 2019-es Yesterday című Danny Boyle filmre épült. A sztori egy olyan alternatív idősíkon játszódik, ahol az emberek nem emlékeznek a The Beatles munkásságára, kivéve Jack Malikot (Himesh Patel), aki sajátjaként tálalja a banda dalait. A produkció egyes kedvcsinálóiban szerepelt Ana de Armas is, hiszen sokáig úgy tűnt, hogy ő is szerepet kap a filmben, végül azonban teljesen kivágták a jeleneteit.

A színésznő két amerikai rajongója azután indított pert, hogy kikölcsönözték a filmet a színésznő miatt, végig nézve azt azonban rá kellett, hogy jöjjenek, kedvencük teljesen kikerült a Yesterdayből, ezt pedig nehezen tudták megemészteni.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

A Universal természetesen ellenállt, szerintük ugyanis az előzeteseket inkább rövid történetekként kellene kezelni, nem pedig egy direkt reklámként a filmhez, a bíró azonban ezt az érvelést elutasította. A stúdió aztán korábbi filmjeinek kedvcsinálóival is próbált védekezni, amikből olyan jeleneteket szedtek össze, amik szintén nem kerültek bele a filmekbe, de Wilson bíró szívét ez sem hatotta meg.

A záródokumentumokban a bíró leszögezi, mindenféle féljelenet és elejtett mondat miatt továbbra sem lehet majd beperelni a stúdiókat, ha azonban hasonlóan jelentős változtatás történik, például teljesen kikerül egy színész a filmből, és azt a készítő nem kommunikálja világosan, azzal ezután nyugodtan bíróságra lehet vonulni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)