Hirdetés

A Bosszúállók: Végjáték rendezői tisztázták az Amerika Kapitány-paradoxont

|

A Kapitány esetleges visszatérése is felmerült lehetőségként.

Hirdetés

A Végjáték időutazós jellege szinte garantálta, hogy lesz néhány furcsa, de minimum kacifántos szegmense a cselekménynek, Amerika Kapitány emlékezetes búcsúja pedig sokaknál kilógott egy picit a film idővonalából.

Hirdetés

Mindenképpen a filmkészítés egyik legbonyolultabb koncepciójához nyúltak a Bosszúállók: Végjáték készítői, hiszen az időutazás már elméleti síkon is épp elég összetett és instabil, nemhogy még a filmvásznon. A bő egy évtizede várt finálé ezzel együtt is egész okosan teljesítette vállalásait, a rajongók egy része viszont nem igazán tudta hova tenni Amerika Kapitány búcsúját. A kifejezetten emlékezetesre sikerült jelenet ugyanis egy elágazó idővonalat sejtetett maga mögött, a Kapitány viszont mégis a saját "jelenébe" tért vissza a Végjáték lezárásában. A Russo testvérek most elmagyarázták, hogy is van ez.

A FOX 5 DC interjúja alatt tértek ki Russóék arra, hogy a Chris Evans által megformált Kapitány hogyan maradhatott az eredeti idősíkjában, miután leélte Peggy Carterrel az életét - így alaposan megváltoztatva saját múltját, ez pedig egy elágazó idővonalat kellett volna, hogy vezessen. Joes Russo így magyarázza a dolgot:

"Ez úgy működik, hogy amikor Amerika Kapitány visszamegy [a múltba], akkor születik egy alternatív, elágazó valóság. Ő pedig ezen az új idősíkon egyszerre létezik egy második, jégbefagyott Kapitánnyal."

A lényeg az, hogy a Kapitány valóban kreált egy elágazó idősíkot, amikor visszautazott a múltba Peggyhez, ám a Pym részecskék segítségével képes volt visszatérni az eredeti, saját idővonalára, ezt pedig Joe Russo is megerősítette a beszélgetés során. Ez egyébként azt is jelenti, és a rendezőpáros is finoman utalt rá, hogy nem elképzelhetetlen Evans karakterének a jövőbeni visszatérése - a lehetőség mindenesetre adott.

Evans sem zárta ki az esetleges visszatérést:

"Az az igazság, hogy nem tudok erre választ adni, gyenge kifogás, tudom, de tényleg az írókat kérdezzétek. Ha van valami mindenesetre, amit megtanultam a Marvellal való közös munka során, akkor az az, hogy mindenre találnak megoldást, ha szükséges. Tényleg mindenre."

Mit gondoltok, van esély, vagy lenne értelme Chris Evans valamikori visszatérésének?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)