Hirdetés

Az 5 legborzalmasabb Star Wars mű, ami ezer évig emészt

|

Szereted a Star Wars univerzumot, de elkerülnéd a veszélyes pontokat? Van itt film, játék és könyv is, amit csak kínzásra tudunk ajánlani.

Hirdetés

A tíz, szívünknek kedves Star Wars alkotás után most megmutatjuk nektek a sötét oldalt is, a sarlacc gyomrának legmélyét, a pokol azon bugyrait, ahol a legeszementebb, legrosszabb és legfájdalmasabb Csillagok háborúja művek kapnak helyet, legyen szó filmről, videójátékról vagy akár regényről - mindegyik jelző már alapvetően is túl nagy dicséret a szóban forgó "alkotások" számára.

Ezúttal is arra szeretnénk biztatni benneteket, hogy ne tartsatok semmit sem magatokban, most épp itt az idő és az alkalom kiönteni a lelketeket, jöhetnek lent a kommentek között azok a Star Wars tematikájú, büntetéssel is felérő alkotások, amik titeket tudnak pillanatok alatt totálisan kiégetni. Adjátok ki magatokból, csak senki ne gondolja, hogy ő az Ízlés titkának egyetlen őrzője, és a többi peremvidéki proli nem érhet fel látásmódjához. Természetesen mi sem hisszük, hogy az alábbi művek mindenkinek ugyanolyan borzalmat jelentenek, ha bárkit bánt a lista, szálljon vitába bátran, tegyen hozzá, vegyen el. 

Hirdetés

The Star Wars Holiday Special

Nem véletlen, hogy szíve szerint George Lucas a The Star Wars Holiday Special összes létező kópiáját elégetné. A végtelenül kellemetlen karácsonyi kiadást később minden bizonnyal Mark Hamill, Harrison Ford és Carrie Fisher is letagadta volna szívesen, noha legrosszabbul szegény Csubakka járt, neki ugyanis itt mutatták be "családját", azokat a fájdalmasan bugyuta szőrpamacsokat, akik egy farsangi jelmezversenyen is maximum a vigaszdíjnak örülhettek volna. Az arcleszaggató fájdalomra szegény Leia hercegnő dala tette fel a koronát, érdemes nézni Harrison Ford arcát az alábbi előadás hallatán.

Egyetlen egy dolog azért pozitívumként is a The Star Wars Holiday Special számlájára írható: itt bukkant fel legelőször mindenki kedvenc fejvadásza, Boba Fett - igaz egyelőre még csak rajzfilmes formában.

Star Wars: A klónok támadása

Bár vannak, akik ezeket a Star Wars filmeket is szeretik, azért abban elég sokan egyetértenek, hogy a Baljós árnyak és A klónok támadása emlékét maximum az idő szépíthette meg egy picit, igazából meglehetősen szörnyű volt az előzménytrilógia első két felvonása. Szerencsére A sithek bosszújában már sikerült emelni a szintet. Mi most Anakin Skywalker és Padmé Amidala szerelmi szála miatt döntöttünk úgy, hogy a második számozott Csillagok háborúja epizód kerül fel a listánkra (bár a szerkesztőségben Az utolsó Jedik is sokak szívét sötétségbe borítja).

Bárhogyan is szeretnénk, sajnos sosem fogjuk tudni kiverni a fejünkből szegény Anakin fejfájdító monológját a homokról, és arról, hogy miért is nem szereti, amikor az mindenhová behatol. George Lucas számos erénnyel bír, a szerelmes párbeszédek megírása azonban nem tartozik közéjük.

Star Wars: Masters of Teräs Käsi

Vannak zsánerek, amelyeknek egészen egyszerűen nem fekszik a Csillagok háborúja világa. A Star Wars: Masters of Teräs Käsi csont nélkül bizonyította, hogy ilyen a verekedős játékok műfaja is. Már alapvetően az is teljesen elbaltázott koncepció, hogy hétköznapi halandókkal engedjük bunyózni a jedilovagokat, de a Masters of Teräs Käsi nem csak az alapvetéseknél vérzett el, a megvalósítás is meglehetősen gyenge lett. Borzasztóan komótos, idegesítően lassú játékmenete megpecsételte a Star Wars: Masters of Teräs Käsi sorsát, ez az értékeléseken is meglátszott, gyakorlatilag minden médium elverte a port a játékon. 

Valamilyen furcsa okból azóta sem érezte egyetlen kiadó vagy fejlesztő sem szükségét annak, hogy a verekedős játékok sorát egy újabb Star Wars címmel bővítse. Legyünk ezért mindannyian nagyon hálásak.

Kinect Star Wars

Remek dolgokat ki lehetett volna találni a Kinect Star Wars esetében, a Terminal Reality azonban megelégedett azzal, hogy rancort irányítva törünk és zúzunk, vagy a világ legfurább táncjátékában úgy ropjuk, mint a gumitestű Paplatine vagy Darth Vader. A táncos szegmenstől lett végtelenül szürreális a Kinect Star Wars, de a többi játékeleme is fájóan középszerű volt. Azért viszont, hogy valaki szerint tényleg táncjátékot kell csinálni a Csillagok háborúja karaktereivel, és Boba Fettnek a táncparkett ördögévé kell válnia, bőven kiosztható lenne egy hosszabb bünti is a rancorveremben.

A Microsoft azóta már végérvényesen nyugdíjazta a Kinectet, ami egyrészt szomorú, volt bőven potenciál az eszközben, másfelől viszont örömteli, hiszen így még csak lehetőség sem lesz egy hasonló borzalom elkészítésére, mint amilyen a Kinect Star Wars volt.

Malcolm Webster: A Jedi hatalma

Az 1991-ben megjelent zseniális Timothy Zahn regény, vagyis A Birodalom örökösei után a "szemfüles" magyarok úgy gondolták, felesleges kivárni a hivatalos folytatást, inkább fanfiction jelleggel meg kéne azt írni Zahn mester "helyett".

A magyar szerzők által, angol hangzású álneveken írt Star Wars regényekből korábban sem szenvedtünk hiányt, a Brian Daley-féle Han Solo regényeket például úgy folytatta a Valhalla Páholy Gáspár András könyveivel, hogy hivatalos számozást tüntetett fel rajtuk, magyarul Brian Daley utolsó, hármas számú regénye után jött négyessel Gáspár könyve, melyben a magyar szerző csak fordítóként volt feltüntetve, a könyvet Ed Fisherhez kötötték - ez volt Gáspár írói álneve. Ez a könyv azonban nem lett rossz, sőt kifejezetten jól sikerült. Dale Avery álnéven ezután Nyulászi Zsolt írt három újabb Solo regényt, amik a hivatalos könyveket is kenterbe verték. A magyar írók brillíroztak, jött azonban az a bizonyos fekete leves.

A debreceni Brilliant kiadó gondozásában megjelent A Jedi hatalma azonban teljesen más ligában játszott, túlzás nélkül kijelenthető, hogy olvashatatlan förmedvény lett. Teljesen agyament módon csavarta ki a hivatalos kötet, vagyis A Birodalom örökösei sztoriját, megölt egy csomó fontos karaktert (például azt a Mara Jade-et, aki később igazából Luke felesége lett), és végezetül átállította a sötét oldalra Luke Skywalkert, akit kozmikus, minden képzeletet felülmúló hatalommal ruházott fel. Talán jobb is, hogy nem tudjuk, ki állt a Malcolm Webster álnév mögött, mert amit a rajongóktól kap, azt biztosan nem tette volna zsebre. A Brilliant kiadó pedig megérdemelne egy alapos fenekelést azért, mert rá merte írni a hátsó borítóra, "Csillagok háborúja VIII. epizód".

Rajtatok a sor, meséljétek el azt, ami a szíveteket nyomja, dobjátok be az összes Star Wars tartalmat a kommentek közé, amit szívből utáltok! Engedjetek a sötét oldal csábításának!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)