Hirdetés

Az ajándék kritika - thriller a javából

|

Néha egy régi vágású hűvös thriller is jól tud esni, különösen a nyári kánikulában. Joel Edgerton első rendezése pont ilyen.

Hirdetés

A 90'-es években dívott igazán a thriller műfaja, annak is leginkább az a válfaja, ahol a szereplőknek belső fenyegetéssel kellett szembenézniük, rendre egy olyan személlyel, aki a bizalmukba férkőzött. Ékes példája ennek A kéz, amely a bölcsőt ringatja, vagy a Veszélyes vizeken, esetleg a közelmúltból a The Guest.

És ebbe a sorba bátran beilleszthető az eddig jobbára színészként ismert Joel Edgerton (Warrior - A végső menet, A nagy Gatsby, Exodus: Istenek és királyok) rendezői bemutatkozása, Az ajándék is. Filmjében egy házaspár (Jason Bateman és Rebecca Hall) éppen új házba költözik, amikor felbukkan a férfi életéből annak régi, kissé furcsa iskolatársa (Joel Edgerton). A férfi kezdetben ajándékokkal és egyéb szívességekkel próbál kedveskedni, azonban hármuk különös titkokkal terhelt kapcsolata folyamatos változásokon esik át és a végén már nem egy értelmű, hogy ki a bűnös és ki az áldozat ebben az igazi hitchcocki thrillerben.

A CineStar kritikájában bővebben is olvashattok arról, hogy miért sikerült ilyen jól Edgerton első rendezése, Az ajándék. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)