Hirdetés

Az Alien színésze egyetlen folytatást sem látott, és nem is hajlandó megnézni a többi filmet

|

A Dallas kapitányt játszó Tom Skerritt az Alien bemutatójának 45. évfordulója alkalmából adott interjúban árulta el az okot.

Hirdetés

1979. május 25-én debütált az amerikai mozikban egy akkor még viszonylag ismeretlen brit rendező sci-fi horrorja, a mindössze 11 millió dollárból forgatott Alien. Ridley Scott előtte csupán egyetlen nagyjátékfilmet, az 1977-es Párbajhősöket felügyelte, a közel 185 millió dollárt termelő, nálunk A nyolcadik utas: a Halál címmel forgalmazott produkcióval viszont nemcsak berobbant Hollywoodba, hanem egyből az élvonalban találta magát.

Az Alien sikere nemcsak Scott karrierjének adott szárnyakat, hanem azt is jelentette, hogy a producerek folytatást akartak, majd újabbat, és 45 évvel később már egy filmekkel, videojátékokkal regényekkel, képregényekkel és egyéb termékek sokaságával megtámogatott multimédia-franchise épült a savas vérű xenomorfok köré.

Hirdetés

Idén augusztusban érkezik is a következő film, az Alien és az Aliens között játszódó Alien: Romulus, amit én például szeretnék majd megnézni, de egyvalaki biztosan nem tesz így. Tom Skerritt, a Nostromo parancsnokát, Dallas kapitányt játszó színész a TMZ-nek adott interjúban közölte, hogy miként a többi, 1979 után érkezett Alien-mozira, úgy erre sem kíváncsi.

Ennek az az oka, hogy az Alien forgatása tökéletes élmény volt számára, amit semmi sem múlhat felül, és már akkor biztos volt benne, hogy klasszikus lesz, a dollárjelektől elvakított stúdió pedig folytatásokat fog követelni. Egyikben sem tévedett. Szerinte az első film egyedi és megismételhetetlen varázsa abból fakadt, amit nem mutatott meg, hanem a képzeletünkre bízott. Azt ugyanakkor elismerte, hogy a rajongók körében szintén nagy becsben tartott második részről, a James Cameron rendezte Aliensről (A bolygó neve: Halál) csupa jót hallott, de azt sem látta.

A beszélgetés során cáfolta azt a régóta terjedő pletykát, hogy a stáb nem tudott róla, mennyire véres is lesz az a jelenet, amikor a még apró idegen kirobban Kane (John Hurt) mellkasából. Ellenkezőleg, Scott felkészítette őket, de a látvány mégis annyira hiteles volt, hogy mindenkit sokkolt. Ebben szerepe lehetett annak is, hogy a rendező saját bevallása szerint igazi vért és belsőségeket használt a jelenetnél (marháé volt egy vágóhídról), de azért Skerritt reméli, hogy nem mondta komolyan.

Rákérdeztek arra is, hogy vállalna-e újra szerepet a franchise-ban, például szinkront, vagy cameót digitálisan megfiatalítva, amire a színész tréfálkozva úgy válaszolt, hogy előtt nézne farkasszemet egy arctámadóval, de persze van az a pénz, amivel meg lehetne győzni.

A korábban említett Alien: Romulus mellett (ezt a magyar mozik augusztus 14-étől vetítik majd) a még idén várható Alien: Rogue Incursion című VR-játéknak és a 2025-ben esedékes, élőszereplős Alien sorozatnak is örülhetnek a rajongók.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)