Hirdetés

Hivatalos: az Amazon felvásárolja az MGM-et, rengeteg film jöhet a Prime Videóra

|

A Metro-Goldwyn-Mayer egyebek mellett a James Bond és a Rocky franchise tulajdonosa is.

Hirdetés

Folytatódik az óriási átalakulások és összeolvadások sora a filmiparban: nem sokkal azután, hogy a Disney kötelékébe került a nagy múltú 20th Century Fox, egy másik megavállalat a szintén közismert és értékes MGM-et szerezte meg magának. 

Az Amazon 8,45 milliárd dollárt fizetett azért, hogy az 1924-ben alapított Metro-Goldwyn-Mayer az övé legyen. Ezzel olyan filmsorozatok jogait szerezte meg, mint a James Bond, a Rózsaszín Párduc, a Rocky, a Poltergeist, vagy a Dr. Szöszi.

Hirdetés

A szakértők szerint is igen magasnak számító árat (a cég értékét 5,5 milliárdra becsülték korábban adósságokkal együtt) alighanem a James Bond sorozat verte fel. Az Amazon a lépéssel minden bizonnyal a Prime Video kínálatát szeretné bővíteni, és elég erős lépés lenne, ha hirtelen megjelenne az összes korábbi Bond film a felhozatalban.

Az Amazon csak a Whole Foods-ért fizetett többet, a szupermarketlánc 13,7 milliárdot ért meg a cégnek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)