Hirdetés

Az Amazon: Ügyvéd sorozat megmutatja, hogy a női mosdó a legtámogatóbb, legbiztonságosabb környezet

|

Mi is ott voltunk Amazon: Ügyvéd online sajtótájékoztatóján, összefoglaljuk annak legérdekesebb pillanatait.

Hirdetés

A Disney+ meghívásának eleget téve mi is részt vettünk a She-Hulk: Attorney at Law, avagy Amazon: Ügyvéd sorozat online sajtótájékoztatóján, melyen a beszélgetés moderátora mellett a széria két főszereplője, a Jennifer Walterst / Amazont alakító Tatiana Maslany, valamint Jennifer legjobb barátnőjének, Nikkinek szerepében Ginger Gonzaga vett részt, továbbá a sorozat két alkotója, Kat Coiro rendezőnő, és a vezető író, Jessica Gao - utóbbi két hölgy egyébként executive producerként is egyengette az Amazon: Ügyvéd útját. 

A kötetlen és jó hangulató beszélgetésben persze nem tévedtek spoileres területre a résztvevők, szóval ha valaki efféle bennfentes infókra vágyik, akkor el kell keserítenünk, mindenkinek meg kell várnia a jövő csütörtökön, azaz augusztus 18-án esedékes premiert. Elhangzott viszont pár apróbb érdekesség, illetve mókás háttérsztori, mi most ezekből fogunk szemezgetni. 

Hirdetés

Jogi komédia, csak szuperhősökkel

Az alkotók röviden úgy foglalták össze az Amazon: Ügyvéd sorozatot, hogy vannak természetesen benne megszokottan monumentális Marvel-elemek, de a fókusz közben inkább Jennifer Walters hétköznapjain van, például azon, hogyan segít az apukájának, vagy milyen nehezen tud összehozni egy normális randit. Alapvetően egy nagyjából félórás részekkel operáló jogi komédiáról van szó (a tévézés fénykorában nem egy ilyen sorozat futott hatalmas sikerrel), de közben más zsánerekből is merítettek.

Jessica Gao egyébként viccesen megjegyezte, hogy korábban három másik Marvel projektre is jelentkezett írónak, de egyszer sem alkalmazták, most viszont nagyon örül, hogy negyedszerre is megpróbálkozott a dologgal, és talán jobb is így, hogy nem a korábbi feladatokra szerződtették, hanem Amazon adaptálására. Neki személy szerint a komikus vonal volt a legfontosabb írás közben.

Szóba került a San Diego Comic-Con, ahol a közönség imádta a stábot, főleg a főszereplőt, Tatiana Maslanyt, aki elmondása szerint ájulásközeli állapotba került a helyszínen, annyira erős élmény volt számára a rajongók reakciója. Ginger Gonzaga mesélt kicsit Nikkiről, aki ugyebár Jennifer Walters legjobb barátnője. Elmondása szerint bár a nap végén nyilván Amazon menti meg a világot, azért a háttérben mindig ott van Nikki is, szóval neki is hálásak lehetnek az emberek.

Nem titok, hogy a sorozatban többször is át fogják törni a negyedik falat, magyarul Amazon közvetlenül a nézőhöz beszél. A résztvevők nem hagyták ki a ziccert, és megjegyezték, hogy ezt a képregényekben először She-Hulk tette meg, Deadpool csak később villantott hasonló húzásokat, szóval senki se gondolja azt, hogy a zöld ügyvédnő a szószátyár mutánstól nyúlta volna esetleg ezt a trükköt.

Szó esett arról is, hogy egyáltalán nem volt egyértelmű, hogyan ültessék át a negyedik fal áttörését a füzetek lapjairól a tévéképernyőkre. Egy ideig tervben volt egy olyan megoldás is, hogy kis szövegdobozok jelennek meg Amazon mellett (nagyjából úgy kell őket elképzelni, mintha szerkesztői jegyzetek lennének egy képregényben), és a főhősnő ezekre reagál. Végül elvetették ezt az ötletet, és maradt a klasszikus kamerába beszélés. 

Néhány szerencsés újságíró kérdését is beolvasták, az egyik kolléga pedig arra volt kíváncsi, a résztvevők kivel boronálnál össze Amazont. Tatiana Maslany egyből egy képregényes univerzumokon átívelő válasszal állt elő, ő ugyanis az Adam West-féle Batmant dobta be. Nagy volt a nevetés akkor is, mikor Ginger Gonzagára került a sor, ő ugyanis Groottal hozná össze Amazont - csak azért nem bébi Groottal, mert ő azért még túl picike.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Ruffalo átalakulása

Megkérdezték Maslanytól azt is, hogy milyen tanácsokkal látta el őt Mark Ruffalo, a színésznő pedig nem praktikákat kezdett el sorolni, hanem egy konkrét esetet mesélt el: Ruffalo feküdt a földön, majd úgy állt fel, hogy időközben teljesen átalakult Bruce Bannerből Hulkká. Maslany úgy írta körül a mozdulatsort, hogy teljesen földöntúli volt, Ruffalo kezei nem mozogtak, miközben felállt, és amikor ő ezt végignézte, csak arra tudott gondolni, ezt a profizmust akarja egy nap elérni Amazon karakterével is.

Kat Coiro nem győzte hangsúlyozni, hogy az alkotócsapatnak egyetlen más jelöltje sem volt Amazon szerepére, az első pillanattól fogva tudták, hogy a karaktert Tatiana Maslany fogja tudni tökéletesen eljátszani. Ezt követően arról áradoztak picit, hogy milyen csodás a kémia az összes szereplő között. Maslanynak egyébként elég volt elolvasni a pilot epizód szkriptjét ahhoz, hogy tudja, ez a szerep tényleg remek lesz.

A mosdóban mindenki barát

Jessica Gao a sajtótájékoztató vége felé mesélt kicsit arról a jelenetről, ahol a zilált Jennifer Walterst pár teljesen idegen hölgy gyorsan összekapja egy random nyilvános mosdóban, ennek kapcsán pedig a hölgyek mind bólogatni kezdtek, és alátámasztották, hogy bár a csajok olykor simán kikaparnák egymás szemét, a női mosdóban mindenki azonnal a legjobb barátnővé változik, ha valaki például elmeséli, hogy bántotta a pasija, akkor a többi nő a mosdóból azonnal indulna is, hogy elintézze a fickót. 

Gao egy személyes történettel támasztotta ezt alá ezt a szokatlan kinyilatkoztatást: az egyik Grammy-átadón egy mélyen kivágott ruhát viselt, ami ragasztószalagokkal rögzített a hátához. Amikor azonban elment a mosdóba, ezek az izzadságtól meglazult szaladok felcsúsztak egészen a nyakáig, nem tudta újra visszatapasztani a ruhát. Senki sem volt a közelben, és bár próbált ráírni a helyszínen lévő női ismerőseire, azok épp bent voltak a gálán, és nyilván nem a telefonjukat nézegették. Gao végül azzal az elhatározással jött ki a mosdóból, hogy az első útjába akadó nőt el fogja kapni, és vissza fogja rángatni magával. Pontosan így is tett, és szerencsére viszonylag gyorsan találkozott egy producerrel, akit még ismert is - bár korábban csak munkakapcsolat volt közöttük. Nos, hirtelen elég közel kerültek egymáshoz, mivel a nő természetesen visszament Gaóval a mosdóba, és visszaragasztgatta a hátára a szalagokat.

A csapat végül azzal zárta a sajtótájékoztatót, hogy nagyon várják a sorozat kapcsán készülő első mémeket, Ginger Gonzaga pedig gyorsan megragadta a lehetőséget, és elmondta, hogy valaki készítsen már She-Hulk kutyajelmezeket, mert saját kis kedvencét szeretné már nagyon egy ilyen hacukába öltöztetni. Itt a lehetőség, ha éppen most látja meg valaki a piaci rést.

Az Amazon: Ügyvéd sorozat 2022. augusztus 18-án indul a Disney+ streamingplatformon. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)