Hirdetés

Az Avatar: A víz útja már a Jurassic Worldöt is lenyomta

|

James Cameron folytatása megállíthatatlanul menetel előre, és ki tudja, hol a vége.

Hirdetés

Eredetileg még arról beszélt James Cameron, hogy 2 milliárd dollár kell ahhoz, hogy nullszaldós legyen a 2009-es Avatar folytatása, hiszen időközben már leforgatta az Avatar 3-at és az Avatar 4 egyes jeleneteit is a gyermekszínészek öregedése miatt. Nemrég aztán kiderült, hogy Cameron kicsit túltolta a számolást, és becslések szerint már 1,4 milliárd fölött nyereséges lehet A víz útja, amelyet sikeresen át is lépett azóta a film, szóval garantáltnak tekinthető a franchise jövője. 

James Cameron ezzel az első olyan rendező lett, akinek három filmje is 1,5 milliárd dollár fölött hozott, ez pedig mindenképpen elismerésre méltó teljesítmény. 

Hirdetés

Egy újabb sikeres hétvége után a film is mérföldkőhöz ért: az 1,7 milliárdjával minden idők hetedik legtöbb bevételt hozó filmje lett a Jurassic Worldöt és a 2019-es Az oroszlánkirályt megelőzve. A következő állomás az 1,91 milliárdot termelő Pókember: Nincs hazaút lesz, amit a Bosszúállók: Végtelen háború (2,048 milliárd) és a Star Wars: Az ébredő Erő (2,069 milliárd) követ. A dobogó harmadik fokán a Titanic (2,2 milliárd), a másodikon a Bosszúállók: Végjáték (2,7 milliárd), az elsőn pedig az Avatar (2,9 milliárd) foglal helyet, ezek vannak még A víz útja előtt. 

Az Avatar 2 azért is mehet ilyen nagyot, mert egy darabig nem igazán lesz kihívója a mozikban: a következő blockbuster február 16-án A Hangya és a Darázs: Kvantumánia lesz, addig pedig maximum olyan meglepetés-sikerek csippenthetnek le a népszerűségéből, mint a M3GAN című babás horror, amely az elmúlt hétvége során 30 millió dollárt szedett össze (az új Avatar 45-öt). 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


De akármeddig is jut a film a ranglistán, az már biztos, hogy lesz Avatar 3, amiben gonosz "tűz" na'vik fogják felborítani az eddigi felállást, de reméljük, hogy a negyedik és ötödik felvonás is összejön, elvégre Jon Landau producer szerint utóbbiban már a Földre is ellátogathatunk majd

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)