Hirdetés

Az első fekete Amerika Kapitány lett az USA elnöke

|

Ez nem az az Isaiah Bradley, akit korábban ismertünk, és akinek élete nem éppen mesés.

Hirdetés

Már nem csak a képregényolvasók ismerhetik Isaiah Bradley karakterét, hiszen a The Falcon and the Winter Soldier sorozatnak köszönhetően az MCU-nak is részévé vált az első fekete Amerika Kapitány - bár eredettörténetét némiképp átgyúrták. Isaiah Bradley nemrég újra felbukkant a Marvel Comics képregényeiben is, azonban karaktere ezúttal kapott egy elég nagy csavart.

Bradley eredetileg a képregényekben a második világháborúban harcolt, miután rákényszerítették a szuperkatona szérumot, hőstettei elismerése helyett azonban börtönbe zárta őt az amerikai kormány. A The Falcon and the Winter Soldierben picit másképp alakultak a dolgok, itt a koreai háborúban vetették be Bradley-t, de a csaták után ugyancsak börtönben végezte. 

Hirdetés

A legújabb képregényekben azonban egy teljesen más sorsú Isaiah Bradley-t ismerhettünk meg. A Captain America vol. 4 #28-ban ugyanis Steve Rogers találkozik egy alternatív univerzum Isaiah Bradley-vel, aki saját világában nemhogy nem került börtönbe, de egészen egyszerűen ő lett ott a "hivatalos" Amerika Kapitány, végül pedig megválasztották az Egyesült Államok elnökének is. 2005 és 2013 között két ciklusban látta el az elnöki feladatokat, később pedig továbbra is ünnepelt híressége maradt saját univerzumának. 

Sajnos azonban ennek az Isaiah Bradley-nek sem tökéletes az élete. Sosem volt elég ideje lányára, Becky-re, akit végül Bucky fogadott örökbe. 

Bucky viszont életét vesztette a Krimson Klansman elleni harcban, miközben Isaiah épp saját elnöki kapmányával volt elfoglalva. Lánya, Becky ezt sosem bocsátotta meg neki, inkább szerzett egy időutazó berendezést, és most épp megpróbálja átírni a múltat - ami ahogy sejteni lehet, beláthatatlan következményekkel járna. 

Isaiah tehát most azért érkezett a "fő" Marvel képregényes univerzumba, hogy Steve Roger segítségét kérje saját lánya ellen. Nagyon kíváncsiak leszünk a folytatásra.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)